Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="grupa serigii" data-source="post: 375136" data-attributes="member: 8574"><p><strong>АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА</strong></p><p></p><p>И ние сме биле „администратори“. Вината за повоените бугарски жртви</p><p>на овие простори треба да се бара од Југословенските Комунисти.</p><p></p><p>Прадедо ми бил бугарски војник, дедо ми бил српски војник, татко ми бил</p><p>во партизани, јас сум „предавник“, децата ми се „патриоти“,</p><p>внуците припаѓаат на „шарената“. Тоа е нашата заедничка историја.</p><p></p><p>Опозицијата не чула ниту една лидерска реченица од новиот премиер.</p><p>Мотиката која премиерот ја најави, премногу е тешка да ја чујат.</p><p></p><p>За партијата е нормално да има еден изборен кандидат за лидер,</p><p>ако сака да има стабилна диктатура.</p><p></p><p>Нема потреба од вонредни избори.</p><p>Државата веќе се навикна на вонредна состојба.</p><p></p><p>Си даде оставка. Навреме го погоди каменот на мудроста.</p><p></p><p>Имаме пиуни во политиката и црно бели полиња за пасење трева.</p><p></p><p>Кризата досегна до врвот. Врвот посегна по кризен воен штаб.</p><p></p><p>Гласаме отворено и чесно за скриените намери на партиите за нечестливост.</p><p></p><p>Граѓаните излегоа на улица да се ослободат од оваа власт.</p><p>Од опозицијата се ослободија на избори.</p><p></p><p>Здравиот начин на живот е тежок.</p><p>Мора да се откаже од многу нормални работи.</p><p></p><p>Пластиката ќе ја фрлиме, но со пластичната хирургија</p><p>треба да фрлиме и многу пластични убавици.</p><p></p><p>Во моето детство имунитетот се стекнуваше со играње на улица,</p><p>а под екологија се подразбираше црвливи јаболка. Тоа беа заштитни мерки.</p><p></p><p>На животните во золошка им е дадена слобода.</p><p>Но не’ и да ја пречекорат оградата, која не смее да ја пречекори ни човекот.</p><p></p><p>Ова е свињарија. Ни забранија свинско заради срцето,</p><p>а сега тренсплантација на срце од свиња.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grupa serigii, post: 375136, member: 8574"] [B]АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА[/B] И ние сме биле „администратори“. Вината за повоените бугарски жртви на овие простори треба да се бара од Југословенските Комунисти. Прадедо ми бил бугарски војник, дедо ми бил српски војник, татко ми бил во партизани, јас сум „предавник“, децата ми се „патриоти“, внуците припаѓаат на „шарената“. Тоа е нашата заедничка историја. Опозицијата не чула ниту една лидерска реченица од новиот премиер. Мотиката која премиерот ја најави, премногу е тешка да ја чујат. За партијата е нормално да има еден изборен кандидат за лидер, ако сака да има стабилна диктатура. Нема потреба од вонредни избори. Државата веќе се навикна на вонредна состојба. Си даде оставка. Навреме го погоди каменот на мудроста. Имаме пиуни во политиката и црно бели полиња за пасење трева. Кризата досегна до врвот. Врвот посегна по кризен воен штаб. Гласаме отворено и чесно за скриените намери на партиите за нечестливост. Граѓаните излегоа на улица да се ослободат од оваа власт. Од опозицијата се ослободија на избори. Здравиот начин на живот е тежок. Мора да се откаже од многу нормални работи. Пластиката ќе ја фрлиме, но со пластичната хирургија треба да фрлиме и многу пластични убавици. Во моето детство имунитетот се стекнуваше со играње на улица, а под екологија се подразбираше црвливи јаболка. Тоа беа заштитни мерки. На животните во золошка им е дадена слобода. Но не’ и да ја пречекорат оградата, која не смее да ја пречекори ни човекот. Ова е свињарија. Ни забранија свинско заради срцето, а сега тренсплантација на срце од свиња. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom