Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="grupa serigii" data-source="post: 374942" data-attributes="member: 8574"><p><strong>АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА</strong></p><p></p><p>Несреќата не прати на секој чекор.</p><p>Затоа и правиме подготовки на секој чекор.</p><p></p><p>Бараме простор да се пр(ко)симе за името кога </p><p>и ситната стока се прси. Што не се прси не се кози.</p><p></p><p>Не беше свадба. Пукавме да покажеме дека изборната победа </p><p>ќе биде наша долгорочна огнена мета.</p><p></p><p>На геополитички план Македонија е само дождовна капка.</p><p>Најчесто проектил кој ја прелива чашата.</p><p></p><p>Имаме север, немаме југ. Но затоа имаме патриоти и предавници </p><p>кои ќе го повторат крвавото американско обединување </p><p>меѓу северот и југот.</p><p></p><p>Бугарите не ја добија Македонија ни од Византијците, ни од Отоманите, </p><p>ни од Фашистите. Сега ја кандисуваат Европската Унија.</p><p></p><p>Треба да се најде место за бугарската историја во нашите учебници. </p><p>Словенските племиња ќе им ги отстапат првите три страници.</p><p></p><p>Ако имаме заедничко минато </p><p>ќе треба да клекнеме едни пред други за прошка оти меѓу себе се колевме.</p><p></p><p>Кога ќе се спомне финско образование, ми текнува кога не учеа </p><p>да се капиме во лимено корито како во финска сауна.</p><p></p><p>Военото профитерство стана глобално профитерство.</p><p>Цел свет е во војна со мирот.</p><p></p><p>И јас сум Гоце Делчев, ама за Турците сум дел чев, дел сеир.</p><p></p><p>Селаните жалаат што ја напуштија земјата, а не државата.</p><p></p><p>Од долго чекање станав врсник со иднината.</p><p></p><p>Смеењето е лек, во народната медицина со секирата во мед.</p><p></p><p>Се плашам од премногу незнајни јунаци.</p><p>Повеќе од нивните спомени отколку споменици.</p><p></p><p>Наставата ќе се одвива дигитално.</p><p>Наместо од часови, ќе се бега од дома.</p><p></p><p>Државата за секое новороденче дава по неколку иљадни евра. </p><p>Колку би дала за поговорката роди бабо дете.</p><p></p><p>На крузерот има многу слепи патници.</p><p>Откако ќе се симнат, ќе видат дека ништо не виделе.</p><p></p><p>Доаѓаат години кога со сопругата и во спалната соба треба да се биде воспитан.</p><p></p><p>Во Прилеп без значајни промени во локалната власт.</p><p>Ортопедија и понатаму ќе гипсира, оперира и кичми витка.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grupa serigii, post: 374942, member: 8574"] [B]АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА[/B] Несреќата не прати на секој чекор. Затоа и правиме подготовки на секој чекор. Бараме простор да се пр(ко)симе за името кога и ситната стока се прси. Што не се прси не се кози. Не беше свадба. Пукавме да покажеме дека изборната победа ќе биде наша долгорочна огнена мета. На геополитички план Македонија е само дождовна капка. Најчесто проектил кој ја прелива чашата. Имаме север, немаме југ. Но затоа имаме патриоти и предавници кои ќе го повторат крвавото американско обединување меѓу северот и југот. Бугарите не ја добија Македонија ни од Византијците, ни од Отоманите, ни од Фашистите. Сега ја кандисуваат Европската Унија. Треба да се најде место за бугарската историја во нашите учебници. Словенските племиња ќе им ги отстапат првите три страници. Ако имаме заедничко минато ќе треба да клекнеме едни пред други за прошка оти меѓу себе се колевме. Кога ќе се спомне финско образование, ми текнува кога не учеа да се капиме во лимено корито како во финска сауна. Военото профитерство стана глобално профитерство. Цел свет е во војна со мирот. И јас сум Гоце Делчев, ама за Турците сум дел чев, дел сеир. Селаните жалаат што ја напуштија земјата, а не државата. Од долго чекање станав врсник со иднината. Смеењето е лек, во народната медицина со секирата во мед. Се плашам од премногу незнајни јунаци. Повеќе од нивните спомени отколку споменици. Наставата ќе се одвива дигитално. Наместо од часови, ќе се бега од дома. Државата за секое новороденче дава по неколку иљадни евра. Колку би дала за поговорката роди бабо дете. На крузерот има многу слепи патници. Откако ќе се симнат, ќе видат дека ништо не виделе. Доаѓаат години кога со сопругата и во спалната соба треба да се биде воспитан. Во Прилеп без значајни промени во локалната власт. Ортопедија и понатаму ќе гипсира, оперира и кичми витка. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom