Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="grupa serigii" data-source="post: 374768" data-attributes="member: 8574"><p><strong>АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА</strong></p><p></p><p>Нашата држава има фашистички споменици.</p><p>Каменот не е фашистички, ракописот е’.</p><p></p><p>Не биле сите Бугари фашисти, како што не се сите </p><p>против фашистичката блокада за Македонија – тоа се црвените линии </p><p>во нашите учебници за државата Бугарија.</p><p></p><p>Срп и чекан, крст, кукаст крст. Тие би сакале уште поцврст материја.</p><p></p><p>Светот е пред енергетска криза.</p><p>Ќе ги активираме атомските скривници или атомските централи.</p><p></p><p>Бараме водач кој ќе не води.</p><p>Може да биде и лажен Тито, како тој од Југославија.</p><p></p><p>Делуваме локално, мислиме глобално.</p><p>Бираме локални политичари, мислиме каде ќе залутаат глобално.</p><p></p><p>Ги поврзавме сите мостови на Балканот.</p><p>Уште да го симнеме водостојот на крвна омраза.</p><p></p><p>Економијата има многу гранки, речиси вејки за потпал на државата.</p><p></p><p>Не разликувам скеле од скелет. Висам како сув лист.</p><p></p><p>Реткост се три новороденчиња. Сега не е реткост трет пол.</p><p></p><p>Секоја природна катастрофа ја повторуваме како строфа.</p><p></p><p>На книгата така и беше пишано. Да и напишат лоша критика.</p><p></p><p>Јас сум локален патриот.</p><p>Повеќе пласирам чаршински муабети отколку лажни вести.</p><p></p><p>Во училиште вежбав патриот.</p><p>При испрашувањето не го открив името на писателот.</p><p></p><p>Чим ќе ми речеа компјутерски вирус,, </p><p>одма ми требаше кислородна подршка.</p><p></p><p>Естетиката е наука за убавото.</p><p>Убавината без наука ќе ја најдете кај жената.</p><p></p><p>Се определив да живеам од денес до утре.</p><p>Колку по толку ќе ми трае животниот век ?</p><p></p><p>Само во бракот еден плус еден не се два.</p><p>Збирот еден врз еден дава три.</p><p></p><p>Погребите се значајна алка во фамилијарниот круг.</p><p>Средба на роднини кои не се виделе од последната свадба.</p><p></p><p>Моите афоризми не се интересни.</p><p>Премногу се кратки за оние кои се толку долго на власт.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grupa serigii, post: 374768, member: 8574"] [B]АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА[/B] Нашата држава има фашистички споменици. Каменот не е фашистички, ракописот е’. Не биле сите Бугари фашисти, како што не се сите против фашистичката блокада за Македонија – тоа се црвените линии во нашите учебници за државата Бугарија. Срп и чекан, крст, кукаст крст. Тие би сакале уште поцврст материја. Светот е пред енергетска криза. Ќе ги активираме атомските скривници или атомските централи. Бараме водач кој ќе не води. Може да биде и лажен Тито, како тој од Југославија. Делуваме локално, мислиме глобално. Бираме локални политичари, мислиме каде ќе залутаат глобално. Ги поврзавме сите мостови на Балканот. Уште да го симнеме водостојот на крвна омраза. Економијата има многу гранки, речиси вејки за потпал на државата. Не разликувам скеле од скелет. Висам како сув лист. Реткост се три новороденчиња. Сега не е реткост трет пол. Секоја природна катастрофа ја повторуваме како строфа. На книгата така и беше пишано. Да и напишат лоша критика. Јас сум локален патриот. Повеќе пласирам чаршински муабети отколку лажни вести. Во училиште вежбав патриот. При испрашувањето не го открив името на писателот. Чим ќе ми речеа компјутерски вирус,, одма ми требаше кислородна подршка. Естетиката е наука за убавото. Убавината без наука ќе ја најдете кај жената. Се определив да живеам од денес до утре. Колку по толку ќе ми трае животниот век ? Само во бракот еден плус еден не се два. Збирот еден врз еден дава три. Погребите се значајна алка во фамилијарниот круг. Средба на роднини кои не се виделе од последната свадба. Моите афоризми не се интересни. Премногу се кратки за оние кои се толку долго на власт. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom