Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="grupa serigii" data-source="post: 370681" data-attributes="member: 8574"><p><strong>АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА</strong></p><p></p><p>Јас и премиерот во хороскоп сме вага.</p><p>Откако се вработив, и тоа го прогласија за непотизам.</p><p></p><p>Треба чесно да зборуваме за нашите криминалци.</p><p>Тоа се чесно амнестирани политичари.</p><p></p><p>Бомбите дури сега ќе пукаат.</p><p>Откако на местото на оние кои ќе се спасат, ќе седнат невини.</p><p></p><p>Од толку вицеви пред избори,</p><p>треба да избереме еден кој ќе не води.</p><p></p><p>Полицијата тепаше, удираше, пендрачеше...</p><p>Демонстрантите го бранеа своето вековно историско ропство.</p><p></p><p>Преминавме во сверата на метафизичкото.</p><p>Секој секому стана мета физичка.</p><p></p><p>Она што во полиција е златна и сребрена команда,</p><p>дома е кога жената ќе побара нов накит.</p><p></p><p>Проблемот го знаеме. Ќе (ве) средиме.</p><p></p><p>Се што туѓо допре, беше по допрен глас.</p><p></p><p>Училиштето престана да биде мисловно откако воведоа физичко.</p><p></p><p>Нека победи подобриот, а може и со афто гол.</p><p></p><p>Наследив фабрика од татко ми.</p><p>А колку нему му било тешко да ја наследи од работниците.</p><p></p><p>Од социјализмот ми остана докторатот по самоуправување.</p><p>Ќе го понудам на афтомобилската индустрија за</p><p>самоуправувачки афтомобили.</p><p></p><p>Не одам на лекар. Не сакам да знам што ме чека.</p><p>Се релаксирам со судир на планети, комети, апокалипси...</p><p></p><p>Време е човекот да размисли за својата иднина:</p><p>или пофторнo слобода на дрво, или враќање под диктат во рајот.</p><p></p><p>Да станеше старото ВМРО партизани,</p><p>ослободена ќе беше Софија - Лорен</p><p>(од новата ревизија на историјата со цицки за националисти).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grupa serigii, post: 370681, member: 8574"] [B]АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА[/B] Јас и премиерот во хороскоп сме вага. Откако се вработив, и тоа го прогласија за непотизам. Треба чесно да зборуваме за нашите криминалци. Тоа се чесно амнестирани политичари. Бомбите дури сега ќе пукаат. Откако на местото на оние кои ќе се спасат, ќе седнат невини. Од толку вицеви пред избори, треба да избереме еден кој ќе не води. Полицијата тепаше, удираше, пендрачеше... Демонстрантите го бранеа своето вековно историско ропство. Преминавме во сверата на метафизичкото. Секој секому стана мета физичка. Она што во полиција е златна и сребрена команда, дома е кога жената ќе побара нов накит. Проблемот го знаеме. Ќе (ве) средиме. Се што туѓо допре, беше по допрен глас. Училиштето престана да биде мисловно откако воведоа физичко. Нека победи подобриот, а може и со афто гол. Наследив фабрика од татко ми. А колку нему му било тешко да ја наследи од работниците. Од социјализмот ми остана докторатот по самоуправување. Ќе го понудам на афтомобилската индустрија за самоуправувачки афтомобили. Не одам на лекар. Не сакам да знам што ме чека. Се релаксирам со судир на планети, комети, апокалипси... Време е човекот да размисли за својата иднина: или пофторнo слобода на дрво, или враќање под диктат во рајот. Да станеше старото ВМРО партизани, ослободена ќе беше Софија - Лорен (од новата ревизија на историјата со цицки за националисти). [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom