Добри 2 натпревари денеска,Металург победи 23:22 а имаше водство од 6 голови мислам и на крај можеа и да изгубат да не беа одличните одбрани на Станиќ.Миркуловски на крајот доби црвен и на следната утакмица нема да игра.
Вардар денес беше одличен,јас бев песимист и мислев ќе изгубиме 10 и повеќе разлика но тоа што се случи денес беше изненадување.Барселона водеше 21:15 и Вардар успеа да се врати во игра и да поведе при крајот со 25:24 ама на крајот сепак нерешено 29:29,бод против ваква Барселона тешко дека ќе земе некој од нашата група.
Кај Барселона најдобар беше Рутенка со 8 голови,Карабатиќ и Лазаров по 4 одличен беше и голманот Штербик кој го одбрани последниот шут за да остане нерешено.
За Вардар најмногу голови постигна Дибиров 8,Карачиќ 7 и ДУшебаев 5.Изгледа се исплатеа сите овие засилувања,одлично се покажаа сите дури и новиот голман имаше неколку добри одбрани. За атмосферата нема што да се зборува,ова беше најдоброто навивање на ракометен натпревар,да осетат малце противниците што е атмосфера а не како позерине на Металург што се дојдени да се сликаат.
Следната утакмица на Металург е на 28ми против ПСЖ од 18:00,а на Вардар на 13ти октомври исто против французите од 19:00.Тогаш нема нерешено одиме на победа..Ајдее Вардарееее