Ракомет

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Металург 2ра сезона по ред е во Лигата на шампиони,и покрај поразот на реваншот против Пик Сегед од 23:19 поради победата од 10 разлика во Скопје Металург заедно со Динамо Минск како победник од квалификациониот турнир одат во групата Ц каде што се Барселона,ПСЖ,Тун и Вардар.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Металург 2ра сезона по ред е во Лигата на шампиони,и покрај поразот на реваншот против Пик Сегед од 23:19 поради победата од 10 разлика во Скопје Металург заедно со Динамо Минск како победник од квалификациониот турнир одат во групата Ц каде што се Барселона,ПСЖ,Тун и Вардар.
Инаку имаш грешка, по трети пат едно по друго се пласира Металург во ЛШ.

• Ми се допаѓа
Реакции: maarrkooo and cakar_ulav

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Инаку имаш грешка, по трети пат едно по друго се пласира Металург во ЛШ.

да ќе видиме како ќе се покажат....ми се виѓаше играта и 10-те гола разлика
стварно играа добро....ќе видиме натаму

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
За Вардар и Металург утре почнува лигата на шампиони,Металург првата утакмица ќе ја игра на гости игра против Тун од 16:30 и би требало да победи,овие Тун не би требало да се проблем ни за Металург ни за Вардар.
А од 18:15 Вардар во Скопје игра против Барселона и тука треба да се случи чудо за да победи Вардар,Барселона има страшен тим оваа сезона и се први фаворити за титула,Вардар исто така се засили ама нема да е доволно за победа утре,шансата ќе се бара против другите екипи. Преносот и од 2та натпревари ќе биде на алфа.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Добри 2 натпревари денеска,Металург победи 23:22 а имаше водство од 6 голови мислам и на крај можеа и да изгубат да не беа одличните одбрани на Станиќ.Миркуловски на крајот доби црвен и на следната утакмица нема да игра.
Вардар денес беше одличен,јас бев песимист и мислев ќе изгубиме 10 и повеќе разлика но тоа што се случи денес беше изненадување.Барселона водеше 21:15 и Вардар успеа да се врати во игра и да поведе при крајот со 25:24 ама на крајот сепак нерешено 29:29,бод против ваква Барселона тешко дека ќе земе некој од нашата група.
Кај Барселона најдобар беше Рутенка со 8 голови,Карабатиќ и Лазаров по 4 одличен беше и голманот Штербик кој го одбрани последниот шут за да остане нерешено.
За Вардар најмногу голови постигна Дибиров 8,Карачиќ 7 и ДУшебаев 5.Изгледа се исплатеа сите овие засилувања,одлично се покажаа сите дури и новиот голман имаше неколку добри одбрани. За атмосферата нема што да се зборува,ова беше најдоброто навивање на ракометен натпревар,да осетат малце противниците што е атмосфера а не како позерине на Металург што се дојдени да се сликаат.
Следната утакмица на Металург е на 28ми против ПСЖ од 18:00,а на Вардар на 13ти октомври исто против французите од 19:00.Тогаш нема нерешено одиме на победа..Ајдее Вардарееее

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Прелоша игра без разлика шо играме против Барселона сепак катастрофална реализација само 5 гола за 30мин. Катастрофа !!

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ете го големиот тим на Металург кој победувал и на гости и дома,пораз од Барса 35:17. Лазаров ги растури буквално 9 гола им даде,Станиќ клошарот се разочара во првото полувреме и после не ни влезе во игра.Сега после поразов можеби ќе се спуштат малце сите од Металург и нивните "верни" навивачи и нема да викаат дека тие се правиот шампион на Македонија и дека Вардар е заради нив во лига на шампиони.