Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 350257" data-attributes="member: 1970"><p>Одекнува звукот на моите потпетици кршејќи ја тишината на милион делчиња од звуци.</p><p>Прекршени спомени испреплетени со замислени соништа и нељубени љубови.</p><p>Заглавени можности во мојата шарена фантазија.</p><p>Што ќе беше ако?</p><p>Прашање кое би требала да го поставам некаде на моите 80.</p><p>Мириса дождот кој со денови не престанува да паѓа.</p><p>Пригушено жолто-кафеаво светло ја разбива монотонијата на ноќта. </p><p>Од некаде ја гледам неговата насмевка како виножито пред себе и ги развлекувам усните во насмевка.</p><p>Колку убаво одекнува звукот на неговото смеење.</p><p>Како ехо низ спомените.</p><p>Не знам каде е.</p><p>И не сакам да знам.</p><p>Ништо не сакам да знам за него,а знам се.</p><p>Го знам она што никој не успеа да го открие.Се знам себе.Се запознавам полека.</p><p>Исти сме.</p><p>Мислев дека само така едноставно контролирајќи си ги мислите,нурнувајќи се во работа и обврски ќе го заборавам.Брзо.Како и сите останати љубови.</p><p>Ама ете го,мајчин.Сеуште е тука.</p><p>Сеуште ме гонат моментите кои ги минавме заедно. А не се малку.И убави се.Необични.Несекојдневни.</p><p>Ме гонат како сеништа.Ги бркам, ги сокривам, ги избегнувам..а тие се погласни,се поприсутни се.</p><p>Не се осмелив да се препуштам на него.</p><p>Се плашев од она што е,од хаосот кој е предвиден со неговото присуство. </p><p>Се плашев од неговото минато, </p><p>од неговите навики кои изгледаа опасно во споредба со мојот мирен живот.</p><p>Се плашев да не ме повлече на..на еден пат кој,не е мој.</p><p>Двајца сосем исти,на два различни агли од животот. </p><p>Студенило ми го обзема телово. </p><p>Го облекувам долгиот сив џемпер и воздивнувам прашувајќи се :</p><p>Што ќе беше ако?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 350257, member: 1970"] Одекнува звукот на моите потпетици кршејќи ја тишината на милион делчиња од звуци. Прекршени спомени испреплетени со замислени соништа и нељубени љубови. Заглавени можности во мојата шарена фантазија. Што ќе беше ако? Прашање кое би требала да го поставам некаде на моите 80. Мириса дождот кој со денови не престанува да паѓа. Пригушено жолто-кафеаво светло ја разбива монотонијата на ноќта. Од некаде ја гледам неговата насмевка како виножито пред себе и ги развлекувам усните во насмевка. Колку убаво одекнува звукот на неговото смеење. Како ехо низ спомените. Не знам каде е. И не сакам да знам. Ништо не сакам да знам за него,а знам се. Го знам она што никој не успеа да го открие.Се знам себе.Се запознавам полека. Исти сме. Мислев дека само така едноставно контролирајќи си ги мислите,нурнувајќи се во работа и обврски ќе го заборавам.Брзо.Како и сите останати љубови. Ама ете го,мајчин.Сеуште е тука. Сеуште ме гонат моментите кои ги минавме заедно. А не се малку.И убави се.Необични.Несекојдневни. Ме гонат како сеништа.Ги бркам, ги сокривам, ги избегнувам..а тие се погласни,се поприсутни се. Не се осмелив да се препуштам на него. Се плашев од она што е,од хаосот кој е предвиден со неговото присуство. Се плашев од неговото минато, од неговите навики кои изгледаа опасно во споредба со мојот мирен живот. Се плашев да не ме повлече на..на еден пат кој,не е мој. Двајца сосем исти,на два различни агли од животот. Студенило ми го обзема телово. Го облекувам долгиот сив џемпер и воздивнувам прашувајќи се : Што ќе беше ако? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Проза
На врв
Bottom