Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Astrostoper" data-source="post: 31578" data-attributes="member: 660"><p><span style="font-size: 15px">the Nomemory Card</span></p><p>Седат двајца насмеани. Седат минута, две, десет, 50, сто. Рака на срце, треба само да седат и да се насмеани. Но се движат, како во некоја куклена претстава. Без сценарио, без ред, како Хаос да е нивен прабог. Седат двајца насмеани а минутите одминуваат. Имаат и по некоја реплика, извадена од тоа несценарио, а да некој луд сценарист сепак би решил да ги стави на хартија, верувајте, дека не би имало смисла во ниту една комбинација на нивното редење. Очигледно репликите не се важни во претставата која тече. Да е балет, не е, да е пантомима, и тоа не е. А обидувајки се например, да ја споредиме петата со шеесетседмата минута, нема да откриеме некоја разлика. Боже мили, вака прераскажано излегува дека е кардинално досадно. И се наметнува прашањето- зошто тие не сакаат да заврши. Зашто се засмеани? Затоа? Ако не ви текнува зошто, тогаш не знам да прераскажувам тоа, што го гледам. Заминав а се прашувам дали уште седат таму двајца насмеани. А не се прашувам, но сум убеден дека тие на ништо нема да се сеќаваат, освен дека биле насмеани.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Astrostoper, post: 31578, member: 660"] [SIZE=4]the Nomemory Card[/SIZE] Седат двајца насмеани. Седат минута, две, десет, 50, сто. Рака на срце, треба само да седат и да се насмеани. Но се движат, како во некоја куклена претстава. Без сценарио, без ред, како Хаос да е нивен прабог. Седат двајца насмеани а минутите одминуваат. Имаат и по некоја реплика, извадена од тоа несценарио, а да некој луд сценарист сепак би решил да ги стави на хартија, верувајте, дека не би имало смисла во ниту една комбинација на нивното редење. Очигледно репликите не се важни во претставата која тече. Да е балет, не е, да е пантомима, и тоа не е. А обидувајки се например, да ја споредиме петата со шеесетседмата минута, нема да откриеме некоја разлика. Боже мили, вака прераскажано излегува дека е кардинално досадно. И се наметнува прашањето- зошто тие не сакаат да заврши. Зашто се засмеани? Затоа? Ако не ви текнува зошто, тогаш не знам да прераскажувам тоа, што го гледам. Заминав а се прашувам дали уште седат таму двајца насмеани. А не се прашувам, но сум убеден дека тие на ништо нема да се сеќаваат, освен дека биле насмеани. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Проза
На врв
Bottom