Првата реченица од книгата што ја читате или што е најблиску до вас | Црнобело Форум

Првата реченица од книгата што ја читате или што е најблиску до вас

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Моментната брзина на телото што се движи по законот s=f (t) е еднаква на вредноста на изводот на функцијата f (t) по променливата t во моментот t0 , т.е. V=f ' (t0) :ladno
 

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Далеку во мариовските ридишта, заградено од сите страни со дабова и борова гора, на дното на некогашното езеро се распрострело мариовското централно село Витолишча.
„Крпен Живот“ - Стале Попов​
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,441
9,151
1,683
Кушкундалево
Ако постои диференцијабилната функција F(x) таква што за секоја вредност на х од некој интервал од реалната права важи:
F'(x) = f(x)
тогаш таа се нарекува примитивна функција за функцијата f(x) на тој интервал.
 

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Златна копачка
Содржина златна копачка 470 коло
International (friendly) matches стр. 8
SPAIN FA CUP стр.9
и така му натаму јајцааааааа:rofl
 

Mermaid

Полноправен Член
25 мај 2012
42
25
8
Скопје
Си го рашири погледот, длабоко зачуден и детски радосен за да опфати се наоколу. :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996