Првата реченица од книгата што ја читате или што е најблиску до вас | Црнобело Форум

Првата реченица од книгата што ја читате или што е најблиску до вас

наташа

Староседелец
3 март 2012
139
115
653
Krusevo
Во петок и во сабота во Македонија ќе биде претежно сончево, топло и ветровито.
Ќе дува доумерен засилен северозападен ветар, а во западните предели ќе дува доумерен засилен североисточен ветар.
Утринските температури ќе бидат од 6°C до °C степени, а максималната дневна температура ќе се движи од 18°C до 32°C.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,441
9,151
1,683
Кушкундалево
Once upon a midnight dreary, while I pondered weak and weary,
over many a quaint and curious volume of forgotten lore,
while I nodded, nearly napping, suddenly there came a tapping,
As of some one gently rapping, rapping at my chamber door,
'`Tis some visitor,' I muttered, 'tapping at my chamber door'
only this, and nothing more.
 

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
29
Western Sky, Land of Oz.
Економската анализа на трошоците на набавната функција како пресметковна единица ја извршуваме така што ги споредуваме планираните и остварените износи на извршените набавки и на трошоците на набавната функција. :rolleyes:
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996 and devojka9999

Sugar

Истакнат Член
19 февруари 2012
502
1,110
393
Во оваа фаза, потребно е да се доведат заедно фазите 4,5 и 6 од сликата 1.8 за да се реализира фазата 7, која вклучува формулирање/изработка на неколку опции на идниот општествено-економски развој на националната економија. (puke)
 

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
630
93
Сакаш да слушнеш еден интересен податок? вели Џо.
Изгледа дека Ескимите имаат преку педесет различни зборови за снег. Снегот им е навистина важен на тие луѓе - претпоставувам дека е така поради тоа што разликата меѓу еден и друг снег може да значи и разлика меѓу живот и смрт. ....
 

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Колку полугодишни влогови по 35.000 денари треба да се уплатат, со камата 6% p.a (d) и полугодишно вкаматување, ако на денот на последната уплата ни требаат 401.651 денари?
 

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Сакаш да слушнеш еден интересен податок? вели Џо.
Изгледа дека Ескимите имаат преку педесет различни зборови за снег. Снегот им е навистина важен на тие луѓе - претпоставувам дека е така поради тоа што разликата меѓу еден и друг снег може да значи и разлика меѓу живот и смрт. ....
позната ми е реченицата, може да кажеш од која книга беше? :)