Прашај го пророкот.

-alf-

Староседелец
28 август 2015
315
127
1,053
89
Што би го прашале пророкот?( било кој пророк , кој бил зачетник на некоја филозофија или верување) .
Иако има големи временски разлики , но доколку би имале можност , кое прашање би му го поставиле?

Прво го пишувате името на пророкот, потоа прашањето.
 
  • Like
Реакции: Mnogo Bitno

-alf-

Староседелец
28 август 2015
315
127
1,053
89
До Алистер Кроули...иако не го сметам за пророк...ама ете има такви кој веруваат во тоа.

Дали имаш лекувано болни, лепрозни и сакати?
 
  • Like
Реакции: Хептаграм XI

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
До Заратрустра... иако е мртов и нема да ми одговори!

Зошто о, Брату, го избра огнот или тој тебе? Заради Шин? :)

To Fire, the son of Ahura Mazda. To you, O Fire, son of Ahura Mazda. With propitiation, for worship, adoration, propitiation, and praise.
...
And I invoke the friendly and most helpful person's lord, the Fire of Ahura Mazda...