Потсвест или претскажување

Cristijan

Нов член
15 февруари 2012
12
4
3
Kicevo
Потсвест - Измешани спомени (нешто што некогаш сме го доживеале без разлика дали сеуште го паметиме) копнежи или желби (нешто по што копнееме или некогаш сме копнееле) и идеи (некоја нова идеја која се појавила случајно покрај сите фантазии во сонот кој ги креирала потсвеста) .Или пократко кажано спој од минатото и сегашноста???:unsure
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Minella

Minella

Активен Член
15 февруари 2012
171
171
43
Pust ostrov
Да точно е дека е потсвест , но на мене на пример соновите или ми најавуваат нешто добро што ќе се случи во блиска иднина ,или пак ме предупредуваат на некоја непријатна ситуација и обично кога ѓи сонувам моите пријатели , моите блиски секогаш им се јавувам , пошо секогаш после убавиот или непријатниот сон нешто се случило ,иако не делат многууууу километри и ме прашуваат како знаеш :nasmevka
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: I love you

Ice_Man

Староседелец
16 февруари 2012
440
236
1,053
потсвест,, али што со некои работи кои ги сонувам ,а се сосем некоја трета работа или ти не е дел ни од сегашноста ни минато ?
иднина нема шанси у то не верујем
 

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,103
393
29
Струмица
Јас се сонувам некои безвезални сонови :nasmevka нз зошто така, но на мајка ми соновите, многу ретко сонува, ама ако сони, знај право дека ќе се исполни... Нема до сега сон што и се нема исполнето, и штом ќе стане си кажува право дали ќе е нешто добро или лошо :unsure блазе си и, и јас сакам така
 

Alex M.

Староседелец
17 февруари 2012
330
523
693
London,UK
Скоро секоја вечер сонувам но не се сеќавам на ниту еден сон само првите 5 минути откако ќе станам после толку е :frantic
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
818
535
1,103
32
Скопје
Можеби се посвест но некогаш сонувам соништа кој никако неможам да си ги објаснам работи кој не се случиле ниту ќе се случат некогаш , сонуваш на пример работи од минатото кој всушност никогаш не се случиле , а со некој сонови ми се има случено да ме предупредат но дури подоцна да разберам дека всушност за тоа станувало збор откако ќе се случи веќе. Пораките во нив се претежно добро скриени.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Caci

KeepInItReal

Нов член
15 мај 2012
3
5
3
29
Јас мислам дека соништата се и потсвест и претскажување.Овој јануари,дедо ми почина,беше болен од рак,истата вечер кога он почина јас го сонував,како ми вика излези од собава,немој тука да седиш,а имаше многу луѓе.Сабајлето дознавам дека дедо ми таа ноќ починал..се преплашив!!:eek
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Биле93