Помодарство, религиозност или....

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
611
103
Сигурно сте приметиле дека има луѓе, зачудувачки е што повеќемина се млади, се крстат кај стигнат т.с. ако се во автобус или во кола а поминуваат поред верски објект се крстат. Што ритуал е ова, каква потреба е ова не ми е јасно...мода некоја или навистина е религиозност или пак е незнаење, потреба за идентитет, ослободување ос стеги, потреба за некаде да припаѓаш...што? Од аспект на црквата, да се прекрстиш кога поминуваш поред неа, дали пешки или си со некој превоз е оправдано оти ти ја поздравуваш светоста на објектот.
Дали и Вие се крстите кога ќе поминувате поред некој верски објект или пред влада на РМ..мала шала;)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Loner

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
185
43
Побожните Христијани и оние во мака се крстат повеке од другите луге.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: misterija

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Да јас христијанин сум и секогаш се крстам кога поминувам покрај црква
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: misterija

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,417
7,077
1,153
Big Sur
А, не знам зошто се прави ова. Поздрав до Бога ли, што?
Мене ми е смешно и помодарство пошто обично има еден од гтупата што ќе се прекрсти, па после цела лавина што е позади нив почнува, па шепоткање молитвички или што и да зборат.
Мислам, сфаќам и немам против почитување религија, ама крстење од кола, автобус, тераса, свемирски брод... некако што знам.
Ама, крајно пак одиме до тоа дека секој може да прави што сака.