Плата во приватни училишта за странски јазици

snowbela

Нов член
30 јануари 2013
29
12
3
30
Здраво Црнобелковци:) Ме интересира дали знаете како се платени професорите по приватните училишта за странски јазици? Онака, да сте слушнале од некој или пак искуство.
 

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
135
1,053
23
Затоа што во Скопје плачам 600 денари од час за англиски,значи месечно 2400 денари.Да речам дека истата професорка им предава и на уште пет луѓе,6×2400 тоа е 14400.Толку отприлика им е платата,сила до 15000.
;)
 

ВинаНевина

Полноправен Член
26 мај 2017
78
68
18
Јас живеам настрана од Скопје и на почеток имав лошо искуство како професор во приватно училиште по англиски јазик. Децата плаќаа по 1000 денари месечно за 6 часа, а јас добивав 225 денари по дете, од кои 25 денари беа персонален данок кој јас морав да го платам на крајот од годната. Имав 5 групи од по 5-6-7 деца и месечно платата ми доаѓаше по отприлика некои 6000 денари, што според мене беше мизерно. Станував наутро рано за да стигнам на час од 9 каде се задржував до 12, а потоа се враќав дома. После ручек, односно околу 16 часот имав повторно часови со групите, а навечер имав курсеви со повозрасни кои сакаа да научат Англиски за работа со компјутери или поради престој во Америка или Австралија. Профитот од овие курсеви го делевме 50-50 со газдарицата.

Сакам да кажам дека газдарицава на училиштето каде што јас работев сакаше да ќари на мене како нова во тимот, значи се зваиси и од тоа како ќе ти се погоди. Но сепак беше многу добро искуство :)