Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Пандемија 2020
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 372773" data-attributes="member: 2223"><p>Светот додека тоне и не може да се справи со пандемијава, ние уште не можеме да се убедиме дека ја има.</p><p>Пре би да веруваат во чипирање, гатачки, Иван Исцелител ама, ова никако да го прифат.</p><p>Барем мерките да ги почитуваат ако не друго, ама и тоа е тешко.</p><p>Мора да се прават журки, мекици, свадби и се по ред, нели, неопходно е.</p><p>Го има вирусот, не е сезонски грип, да беше летово ќе си уживавме.</p><p>Прави компликации, не само респираторни за жал.</p><p>Димерите летаат во вис, доаѓа до создавање на тромбови, црнодромни ензими исто знаат да летнат.</p><p>Можност исто постои и за цитокинска бура.</p><p>Значи ова не кај сите, но не знаеме никој како ќе ни реагира организмот, и каков ни е имунитетот.</p><p>И немој некој да рече абе починатите биле со коморбилитети.</p><p>Па нас пола население ни е со хипертензија, шеќер и висок холестерол, башка со астма и хронични бронхитиси.</p><p>Да не бил вирусот да направи компликации со терапијата што си ја пијат ќе си тераат уште долги години.</p><p>Така да тоа не е за тешење.</p><p>Од мерки носам две маски оти таква ми е работата, секој втор кај мене е или позитивен или сомнителен.</p><p>Не се групирам, контактите ми се сведени на минимум, и тоа е тоа што јас можам да направам.</p><p>Не ми се свиѓа што не се преземат построги мерки од власта, поефикасно би било просторно ограничување, а не временско. Со 20 случати ставаа карантини, сега абер се нема, а сиротиот ни наш здравствен систем ни е пред колабс.</p><p>Ќе нема ни место, а ни доктори за да не лечат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 372773, member: 2223"] Светот додека тоне и не може да се справи со пандемијава, ние уште не можеме да се убедиме дека ја има. Пре би да веруваат во чипирање, гатачки, Иван Исцелител ама, ова никако да го прифат. Барем мерките да ги почитуваат ако не друго, ама и тоа е тешко. Мора да се прават журки, мекици, свадби и се по ред, нели, неопходно е. Го има вирусот, не е сезонски грип, да беше летово ќе си уживавме. Прави компликации, не само респираторни за жал. Димерите летаат во вис, доаѓа до создавање на тромбови, црнодромни ензими исто знаат да летнат. Можност исто постои и за цитокинска бура. Значи ова не кај сите, но не знаеме никој како ќе ни реагира организмот, и каков ни е имунитетот. И немој некој да рече абе починатите биле со коморбилитети. Па нас пола население ни е со хипертензија, шеќер и висок холестерол, башка со астма и хронични бронхитиси. Да не бил вирусот да направи компликации со терапијата што си ја пијат ќе си тераат уште долги години. Така да тоа не е за тешење. Од мерки носам две маски оти таква ми е работата, секој втор кај мене е или позитивен или сомнителен. Не се групирам, контактите ми се сведени на минимум, и тоа е тоа што јас можам да направам. Не ми се свиѓа што не се преземат построги мерки од власта, поефикасно би било просторно ограничување, а не временско. Со 20 случати ставаа карантини, сега абер се нема, а сиротиот ни наш здравствен систем ни е пред колабс. Ќе нема ни место, а ни доктори за да не лечат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Пандемија 2020
На врв
Bottom