[Нудам] Работа - пишување статии на Англиски

1337s

Нов член
27 декември 2017
2
1
3
30
Работава не е full-time. Не е ни part-time :)

Ми требаат артикли на рандом периоди. Има месеци кога ми требаат повеќе од 50тина артикли, има месеци кога не ми треба ни еден. Супер е за почетници, студенти, или луѓе со повеќе слободно време кога сакаат да заработат повеќе.
Не е за фирма. Лично јас водам неколку сајтови и ми требаат луѓе за пишување.

Претходно искуство не е задолжително.

Неколку requirements:
 • Одличен Англиски. Ова е најбитното, не мора да знаете ништо за темата за која пишувате, но Англискиот и пишаниот стил мора да ви биде перфектен.
 • Само оригинален контент. Никако rewriting, никако spinning, сѐ што ќе напишете мора да биде оригинално. Значи не е поентата артиклот да помине рандом спининг тест со 100% резултат, туку човек да не може да процени дека артиклот е спинуван од некаде. Претходно сум имал неколку случаи кајшто ми пишувале статии и ги поминувале тестовите со 100% резултат, ама човек може да познае одма дека е спинуван од друго место ако ги спореди.
 • Само long-form content. Повеќето теми шти ќе ви бидат зададени ќе бидат општи и отворени, значи ќе можете да пишувате артикли со повеќе од 1000-2000 зборови. До сега повеќето објавени артикли ми се повеќе од 3000 зборови.
 • Најосновно познавање од on-page SEO. Не мора да имате искуство со on-page SEO, но да изгледаде рандом 2-3 минутно видео на YT за on-page SEO е доволно познавање. Ќе ви биде зададена темата, keywords и неколку guidelines за како да изгледа текстот.

Темите за кои можете да пишувате се различни. Не мора да имате искуство, претпоставувам доволно е да изгуглате 15тина минути на темата и ќе ви биде доволно за да можете да пишувате. Дел од темите кои ми требале до сега се поврзани со интернет и технологија, мода (облека, саати) и слично.

Околу исплата:
 • Може да бидете исплатени на Payoneer или во кеш. Не би сакал да работам со македонски банки, но ако мора така не е проблем.
 • Ќе бидете платени по напишан артикл. Цената ја одредувате вие. Треба да ми ја кажете цената пред да почнете со пишување. Направете си estimate од претходно колкав би бил артиклот, колку време ви е потребно итн.

Контактирајте ме по приватна порака ако има заинтересирани.
 

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,466
1,185
1,133
Работава не е full-time. Не е ни part-time :)

Ми требаат артикли на рандом периоди. Има месеци кога ми требаат повеќе од 50тина артикли, има месеци кога не ми треба ни еден. Супер е за почетници, студенти, или луѓе со повеќе слободно време кога сакаат да заработат повеќе.
Не е за фирма. Лично јас водам неколку сајтови и ми требаат луѓе за пишување.

Претходно искуство не е задолжително.

Неколку requirements:
 • Одличен Англиски. Ова е најбитното, не мора да знаете ништо за темата за која пишувате, но Англискиот и пишаниот стил мора да ви биде перфектен.
 • Само оригинален контент. Никако rewriting, никако spinning, сѐ што ќе напишете мора да биде оригинално. Значи не е поентата артиклот да помине рандом спининг тест со 100% резултат, туку човек да не може да процени дека артиклот е спинуван од некаде. Претходно сум имал неколку случаи кајшто ми пишувале статии и ги поминувале тестовите со 100% резултат, ама човек може да познае одма дека е спинуван од друго место ако ги спореди.
 • Само long-form content. Повеќето теми шти ќе ви бидат зададени ќе бидат општи и отворени, значи ќе можете да пишувате артикли со повеќе од 1000-2000 зборови. До сега повеќето објавени артикли ми се повеќе од 3000 зборови.
 • Најосновно познавање од on-page SEO. Не мора да имате искуство со on-page SEO, но да изгледаде рандом 2-3 минутно видео на YT за on-page SEO е доволно познавање. Ќе ви биде зададена темата, keywords и неколку guidelines за како да изгледа текстот.

Темите за кои можете да пишувате се различни. Не мора да имате искуство, претпоставувам доволно е да изгуглате 15тина минути на темата и ќе ви биде доволно за да можете да пишувате. Дел од темите кои ми требале до сега се поврзани со интернет и технологија, мода (облека, саати) и слично.

Околу исплата:
 • Може да бидете исплатени на Payoneer или во кеш. Не би сакал да работам со македонски банки, но ако мора така не е проблем.
 • Ќе бидете платени по напишан артикл. Цената ја одредувате вие. Треба да ми ја кажете цената пред да почнете со пишување. Направете си estimate од претходно колкав би бил артиклот, колку време ви е потребно итн.

Контактирајте ме по приватна порака ако има заинтересирани.
До сега колку си ги плаќал оние кои пишувале?
Инаку контактите нека бидат на темава, нека прашуваат ти одговарај им на оние што пројавиле интерес. И јас би побарал да споделиш артикли кои до сега ги имаш објавено. Чисто да се има претстава што да се пишува :))
 

1337s

Нов член
27 декември 2017
2
1
3
30
До сега колку си ги плаќал оние кои пишувале?
Инаку контактите нека бидат на темава, нека прашуваат ти одговарај им на оние што пројавиле интерес. И јас би побарал да споделиш артикли кои до сега ги имаш објавено. Чисто да се има претстава што да се пишува :))
Имам плаќано од $5 до $200 за артикл. Спремен сум да дадам и повеќе - но зависи од самиот артикл, експертизата, искуството, стилот на пишување и многу други фактори. Најдобро е вие да си ја кажете вашата нормална цена и колку ви вреди времето.

Не можам да споделам јавно артикли - не е ни битно тоа, ништо не би сменило. Темите се секогаш различни. Двете најчести категории се интернет и мода.
 
 • Like
Реакции: Makedonec

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
135
1,053
23
Дали сеуште важи оваа работа со пишување артикли?