На пастрмајлија - каде е највкусна? Подготвувате?

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Имате ли пробано пастрамајлија?
Дома ли ја приготвувате или купувате?
Каде ја имате јадено најубавата пастрамајлија?

Во Злетово многу вкусни патрамајлии прават, а пак на фурна се најслатки ама оддамна немам јадено правена во фурна. Имам јадено и во Штип, Кратово ама не е тоа тоа. Најчесто порачуваме пастрамајлии.:)
Некој ако доага накај овој крај зимно време, одиме на пастрамајлии. :gladen
 
  • Like
Реакции: Maks

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,697
13,878
973
u kratovo mi se sfigja, u sHtip mi e mnoo mrsna, kude mene na rabotu gu praimo mnoo ubavo : ) nekoj vika i najubava deka e
 

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,132
2,396
1,133
Yellow submarine
Не би рекла дека пастрамајлијата спаѓа во правилна исхрана...ама добро.
Со оглед на моите гурмански способности, ќе кажам збор два :gladen

Пастрмајлија по Велешки рецепт, со Т`га за југ, топлина и мирис на букови дрвца во ќумбе и соговорник од карши на масата...колку за шмек. Краснотија :wavespin
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Не би рекла дека пастрамајлијата спаѓа во правилна исхрана...ама добро.
Со оглед на моите гурмански способности, ќе кажам збор два :gladen

Пастрмајлија по Велешки рецепт, со Т`га за југ, топлина и мирис на букови дрвца во ќумбе и соговорник од карши на масата...колку за шмек. Краснотија :wavespin
Не знаевкај да ја сместам темата.

Инаку многу сакам со пастрамајлија да јадами кисели краставички. :gladen
 
  • Like
Реакции: parvati