Најдолго патување со автомобил?

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,279
2,353
113
Софија
Кое е најголемото/најдолгото патување на кое некој од вас бил со кола, колку километри било, кај бил, исто така може и некоја слика ако имате сликано.

10_7_Johan_Willner_johner_ETS10576.jpgarticle-1096753-02D5C3C1000005DC-833_468x304.jpg
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Не знам колку километри има, но најдолго што сум патувала со автомобил е од Скопје до Дорстен - град во северозападна Германија, на 70км од Дортмунд. Стигнавме за 24 часа, од кои возачот спиеше 3, и мислам дека постојано возеше со 120 на час. Кога стигнавме таму, луѓето се чудеа како сме успеале за толку кратко време да стигнеме.
 

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
999
606
423
Ohrid
1989 година охрид, скопје, ќустендил, Софија сега за сега таја ми е најдолга релација
 

Maks

Староседелец
Штип - Софија - Пловдив - Штип со кола... Релација околу 650 км.
Долгите патувања ми се секогаш со камионот од кое најдолго е
Штип - Сургут (Русија) - Штип... Релација од околу 10300 км за која ми требаше околу 160 саати прописно возење со законските паузи за теретно возило односно 9 саати возење на ден, знам дека ме немаше дома околу 15-16 дена. :D
 

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
999
606
423
Ohrid
Штип - Софија - Пловдив - Штип со кола... Релација околу 650 км.
Долгите патувања ми се секогаш со камионот од кое најдолго е
Штип - Сургут (Русија) - Штип... Релација од околу 10300 км за која ми требаше околу 160 саати прописно возење со законските паузи за теретно возило односно 9 саати возење на ден, знам дека ме немаше дома околу 15-16 дена. :D
а чекај да те прашам да не возиш камион а :) ???​