Најдобар фитнес клуб? | Црнобело Форум

Најдобар фитнес клуб?

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
Доколку тренирате фитнес или едноставно само сакате вашето тело да биде добро оформено, кој фитнес клуб е вашиот вистински избор?
 

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,555
1,133
Теретани во Скопје има колку што ти душа сака, не знам како одат цените во секоја, но добро опремен фитнес центар за мене е
1. Хигиената да е на прво место (да е чисто)
2. Да има воспоставен ред
3. Да има соблекувална
4. Да има доста тежини и справи за сите
5. Да има кој да те упати на правилно вежбање
6. Да има музика во теретаната која би ги мотивирало барем 60-70%
и така натаму, но не е се до условите, познавам луѓе кои не вежбаат наоѓајки најразлични изговори, а оној кој му се вежба и знае да вежба правилно, и правилно да се храни може да постигне врвни спортски резултати и во теретана со намјали услови.
 

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
Теретани во Скопје има колку што ти душа сака, не знам како одат цените во секоја, но добро опремен фитнес центар за мене е
1. Хигиената да е на прво место (да е чисто)
2. Да има воспоставен ред
3. Да има соблекувална
4. Да има доста тежини и справи за сите
5. Да има кој да те упати на правилно вежбање
6. Да има музика во теретаната која би ги мотивирало барем 60-70%
и така натаму, но не е се до условите, познавам луѓе кои не вежбаат наоѓајки најразлични изговори, а оној кој му се вежба и знае да вежба правилно, и правилно да се храни може да постигне врвни спортски резултати и во теретана со намјали услови.
ГЛАДИЈАТОР!
 

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,555
1,133
башка сеа имаат и некои новсти...
Се знае кој може да држи теретана и да инвестира во неа, со цел да им го подобри здравјето и животниот стил на луѓето, само оној кој се занимава цел живот со тоа, неможе секој на пр. правник да отвара теретана зошто имал пари бил бизнисмен...
Секоја чест за Тоше, што обезбедува врвни услови и справи.
 

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
За гладијатор заборавате да кажете две битни работи:
Прво нема никаква вентилација и е загушливо многу внатре (отворен прозор не го решава тоа, особено не зимно време)
Второ за почетници нема инструктори кои ќе им покажат што треба да вежбаат, како правилно да вежбаат и слично
Така да, ако сте почетници и сакате да почнете избегнувајте ја оваа теретана, бар додека не ги научите основните работи во теретана каде што има инструктори, па после тоа можете во гладијатор. Иначе справите се супер има тежни и во тој поглед се најдобро имам да кажам
 

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,555
1,133
За гладијатор заборавате да кажете две битни работи:
Прво нема никаква вентилација и е загушливо многу внатре (отворен прозор не го решава тоа, особено не зимно време)
Второ за почетници нема инструктори кои ќе им покажат што треба да вежбаат, како правилно да вежбаат и слично
Така да, ако сте почетници и сакате да почнете избегнувајте ја оваа теретана, бар додека не ги научите основните работи во теретана каде што има инструктори, па после тоа можете во гладијатор. Иначе справите се супер има тежни и во тој поглед се најдобро имам да кажам

Е да, лошто е тоа што нема вентилација, тоа е еден од основните услови кои треба да ги поседува една теретана, иако не сум од главниот град, не знам како стојат другите теретани со вентилација, мада тешко, се мислам вентлација може да има Атлета, или Борис Трајковски, па ако знае некој нека пише, дали овие теретани имат вентилација или нека набројат и некои други.
 

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Тие што ги наброја, калифорнија фитнес, магнус (ама таа само за жени е) тие се профи колку што знам а гарант има уште некоја. А генерално сегде има инструктори, за разлика од гладијатор