НЕ САКАМЕ ТАВА, САКАМЕ ПРАВА

kockakockica@

Активен Член
30 мај 2022
76
33
28
Во Скопје се одржа марш за женски права, по повод 8ми март....
Одма да пишам дека тотално ме разочараа сите таму присутни жени, повеќе беше срамен и безобразен тој протест, посебно со неколкуте транспаренти што ги носеа.
Има ли некој што ке го оправда овој глупав марш??
20230308221404.jpg20230308192113.jpg
 

Мјауче

Нов член
1 септември 2022
18
10
3
Во Скопје се одржа марш за женски права, по повод 8ми март....
Одма да пишам дека тотално ме разочараа сите таму присутни жени, повеќе беше срамен и безобразен тој протест, посебно со неколкуте транспаренти што ги носеа.
Има ли некој што ке го оправда овој глупав марш??
Отвори ја прикачената датотека 34894Отвори ја прикачената датотека 34895
Зошто срамен?
Жените си се борат за нивните права.Секој сака да си се огласи.
Освен некои од нив што напишале,пр:Нека одјеби црквата.
Се друго е во ред.
 

kockakockica@

Активен Член
30 мај 2022
76
33
28
Зошто срамен?
Жените си се борат за нивните права.Секој сака да си се огласи.
Освен некои од нив што напишале,пр:Нека одјеби црквата.
Се друго е во ред.
Зарем доликува на жена, мајка, да употреби таков збор?
Сами себе со таков речник се омаловажуваат и деградираат...срамно.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Мјауче

Мјауче

Нов член
1 септември 2022
18
10
3
Зарем доликува на жена, мајка, да употреби таков збор?
Сами себе со таков речник се омаловажуваат и деградираат...срамно.
И не доликува.Не го реков тоа.
Но,тогаш,зошто во цркавата нема жени попови/папи?
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Црквата нема чепкање. Тоа што тера тежок конзервативизам ќе го пресконеме и ќе замижиме, сепак божји гласила има таму. Ако божјите гласила кажат дека жените треба само да седат дома и да раѓаат, тогаш кои сме ние, земни ситни суштества да се противиме? (think)
 

kockakockica@

Активен Член
30 мај 2022
76
33
28
Црквата нема чепкање. Тоа што тера тежок конзервативизам ќе го пресконеме и ќе замижиме, сепак божји гласила има таму. Ако божјите гласила кажат дека жените треба само да седат дома и да раѓаат, тогаш кои сме ние, земни ситни суштества да се противиме? (think)
Божји гласила и ситни суштества????
Што има врска твоено мислење со оној непотребен глупав протест?