Марфиеви закони

Podem

Староседелец
15 февруари 2012
363
356
1,063
300.000.000 BC
Овие закони се општо познати по тоа што имаат комичен карактер, но наоѓаат примена во секојдневниот живот и ја отсликуваат на некој начин суровата реланост, или подобро речено, секојдневието меѓу луѓето.Останува во психологија темата поради психолошкиот карактер на овие закони, па кој има свој закон што го донел од секојдневното случување, може слободно да го допиши...

(Извадок се од книгата “Марфиеви закони 1 и 2 дел, кој ги имам како свети книги :D)

1.Доколку нешто би можело да тргне наопаку, навистина ќе тргне.
2.Ништо не е лесно како што изгледа.
3.Се бара повеќе време отколку што мислиш.
4.Ако има 2 начини работите да тргнат наопаку,и се обидеш да ги избегнеш,веднаш ќе се појави и трет начин да тргне све наопаку.
5.Што и да сториш, невозможно е да бидеш отпорен на будали,бидејќи будалите се толку инвентивни...,
6.Смеј се утре полошо ќе биде.
7.Материјата ќе биде оштетена право пропорционално од својата вредност.
8.Кога врне, истура!
9.Невозможно е оптимистот да го изненадиш.
10.Ако со промената немаш што да загубиш, опуштисе.
11.Ако нема врска....нема врска.
12.Кога се чуствуваш среќен, не грижи се ,ќе ти помине.
13.Предлогот секогаш ќе виде разбран поинаку од тоа како го разбира предлагачот.
14.Кога не планираш нешто да го направиш,ќе добиеш голема потреба да го направиш.
15.Кога ќе се открие грешката, а потоа ќе се поправи, ќе дојдеме до заклучок дека на почеток све било точно.
16.Доколку експериментот успева, сигурно нешто тргнало наопаку.
17.Веројатноста нешто да се случи е обратно пропорционална со посакување на истото.
18.Ако нешто спомнеш, ако е добро ќе исчезне, ако е лошо ќе се случи.
19.Со позајмување книги ништо не губиш, освен оние што најмногу си ги ценел.
20.Кога ќе фрлиш нешто што долго време не ти требало, уште следниот момент ќе ти затреба кога не ти е при рака.
21.Најмногу добиваш на оној што најмалку му требаш.
22.Секогаш партнерот е тој што греши....
23.Секогаш нешто ќе пронајдиш, на последното место на кое се надеваш дека ќе го најдеш.
24.Производот, кој одделот заборавил да го испорача, всушност носи 75 % заработка.Не само што оддедлот заборавил да го испорача, туку и 50 % од времето не го изработувале.Ситуацијата е нормална, се е збркано и изедначено.За секој зададен проблем развенката N+1 на непознати.Откако безуспешно ќе ги исцрпиш сите можности,ќе остане едно решение: Злото доаѓа во бранови.
25.Ако конецот има еден крај, ќе има и друг крај
26.Секогаш има уште една будала.
27.Машините ќе работат а луѓети ќе мислат.
28.Предметите секогаш паѓаат под прав агол.
29.Од подот не можеш да паднеш. (Проверено)
30.Ќе работи подобро ако го вклучиш. (За електрични апарати)
31.Ако се заглави- Примени сила. Ако се скрши, и онака требаше да се замени.
32.Искуството зависи од уништената опрема.
33.Кога се останато ќе закочи, прочитај го упатството.
34.Решението на проблемите всушност ги неутрализира проблемите на одреден временски период.
35.Сите големи откритија на грешка се откриени.
36. “Погрижи се за бубачките, слоновите сами за себе се грижат”
37.Во технологијата има два вида на луѓе-Оние кои разбираат, а НЕ управуваат со него, и оние ко НЕ разбираат , а управуваат со него.
38.Кога си збунет, брбори.Кога си во неволја,најди замена.Кога си одговорен-процени.
39.Кој најгласно вика го добива зборот.
40.Одложувањето е најпрецизен облик на одрекнување
41.Во америка не е работата, колку нешто не чини, туку колку со купеното си заштедил.
42.Кога на некому му се восхитуваш, и го почитуваш,и изгледа како да се занимава со длабоки мисли, управо тој размислува што ќе јаде за ручек.
43.Сигурен човек е оној кој има еден часовник.Несигурен е оној кој има два или повеќе часовници.
44.Веројатноста дела младо момче, ќе сретне убава и згодна девојка,расте пирамидално,кога е тој во друштво со девојката, жена му , или со богат другар.
45.Пријателите доаѓаат и си одат, а непријателите остануваат и се множат.
46.Секогаш при рака ти е она што не ти треба.
47.Ако ти е сеедно каде си, тогаш не си се изгубил
48.Оптимистот верува дека живее во најдобриот од сите можни светови.Песимистот се плаши дека тоа е вистина.
49.Најдобар начин да се сетиш што си сакал да кажеш, е да го запечатиш писмото.
50.Колку поголем, толку посилен
51.Природните отвори се секогаш премали.Отворите со вистинска големина се на погрешно место.
52.Ако во исто време притиснеш два тастера, на тастатура, ќе се напише буквата што не си ја барал.
53.Какво столче, таков видик.
54.Секој професор смета дека немаш ништо поважно да учиш освен неговиот предмет.Кога имаш испит, најпотребните ливчиња, се најнеразбирливо напишани.Кога би имал испит со отворена литература, тогаш ти ја заборави литературата дома.Доколку би имал испит дома, би заборавил каде живееш.
55.Се што почнало на добро, завршива на лошо.Се што почнало на лошо, завршива на полошо и најлошо.
56.Секој има план што не би функционирал кога е потребно да се реализира.
57.Кога камерата ќе се насочи кон машкиот спортист, или се чеша , плука или се чепка.
58.Брзината на ветерот се зголемува во директна зависност од тоа колку ти е добра фризурата.
59.Ароганцијата обично е во склоп со совршенството.
60.Никогаш не го повторувај успешниот експеримент.
61.Секој прозиводител нема потреба од неговиот прозивод.
62.Ако е зелено и мрдна-тоа е работа на биологијата.
63.Семинарот за патување низ времето ке биде одржан завчера.
64.Леватанога и рече на десната меѓу нас е свршено
65..Ако постои господ зошто црквите имаат громобрани?
66..Бистар е.Му се гледа низ главата
67.Врвна глупост е кога родениот татко ке ти објасни дека си настанал од мајмун!
68.Човекот е наше најголемо богатство.Рече човекојадецот.
69..МИнерите,падобранците и девиците грешат само еднаш.
70..Пушењето ја скратува цигарата!
71.Да се греши е човечки, а да се префрли вината на друг е уште почовечки.
72..Никој не е бесполезен.Секој може да послужи како лош пример.
73..Денес е се` потешко да си глупак.КОнкуренцијата е се поголема.
74..Цевката е шипка низ која е провлечена дупка.
75..Оваа планета е очигледен доказ дека господ има смисла за хумор.
76..Живеј како секој ден да ти е последен и секоаш ке бидеш во право.
77..НИкогаш не пијам освен кога сум сам или во друштво.
78..Менувам собна ламба за двособна.
79..Љубовта е слепа, затоа вљубените толку се пипаат.
80..Подобро 6 часа на училиште отколку да не спиеш воопшто
81..СЕКСОТ Е РЕВОЛУЦИЈА ВО КОЈА САМО НЕВИНИТЕ ПРОЛЕВААТ КРВ!
82..Неверство е кога две погрешни лица ја прават вистинската работа.
83..Охриѓанките вкревет се само една силно раширена појава.
84.Ако парите носат среќа,вратете ми ги
85..Погрешен број.Ние воопшто немаме телефон.
86..Не плукај на подот,плунката може за некој да ти затреба.
87..Биди креативен, смисли некоја глупост;)
88..Баш е добро пивото, не остава дамки од кафе.
89..Вадија раката од моите гаќи,бројам до 100 0000!
90..Чувај го пиштолот во фридижер,за ладното оружје не треба дозвола.
91.Мојот татко не пуши, не пие, не брка жени, и не дише....
92..Ако видиш некој како се одмара, помогни му.
93..Пубертет е кога женскиот глас мутира од НЕ во ДА!!
94.Инцест е игра која може да ја игра целото семејство.
95..Подобро водете љубов,отколку куче.
96.Бев атеист, додека не ми рекоа дека сум бог.
97..Жените се како вазна,додека не ставиш ништо во неа служи како вазна.
98.Невина сум,рече курвата на суд.
99..Инфарктот каков и да е, од срце е.
100.Ние сме она за кое што нашите родители не предупредуваат.
101..Стварноста е илузија предизвикана од недостаток на алкохол.
102..Не инати се со будала,луѓето можи да не ја забележат разликата.
103..Ако немате што да правите, не правете го тоа овде.
104.Животот не треба да се сфаќа сериозно,кој од него жив се извлекол.
105..Подобро е да испадниш будала, отколку од авион.
106..Ако не можиш да му објасниш, збуни го.
107..Мењам цимер што грчи за цимерка што пуши.
108..Жените се делат на вдовици и оние кои работат на тоа.
109..Око за око паста за заби.
 

Podem

Староседелец
15 февруари 2012
363
356
1,063
300.000.000 BC
^ добра идеја. Еве од мене, за јутуб. Кога наоѓаш топ видео, или пребаруваш некое, секогаш има едно видео кое стои во “препораки да го изглеаш“. После гледањето на видеото, следен пат кога сакаш да го најдиш, буквално не постои во интернет светот!:)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Selma and Scars31

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
630
93
Колку поскап е тепихот толку е поголема шансата мачката да се посери на него!

Ништо не е така лесно како што изгледа!

Секогаш можеш да го најдеш она што не го бараш!

Смеј се, утре ќе биде полошо!

А кој вели дека нештата ќе тргнат на подобро?

Кој живее најблиску, доаѓа последен!

Јачината на чешањето е обратно пропорционална на можноста да го дофатиш местото кое те чеша!

Не можеш да го поправаш она што не е расипано!

Хаосот во светот секогаш се зголемува!
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Podem

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Најзгодниот комшија, кој ретко го гледаш пошто е претежно во странство, ќе го сретнеш со мрсна коса и фини 10 рала гз папир под мишка. (muscle)
И ти вика: Ооо, па одамна не сум те видел. Што праиш? Што има ново?
И што да му вратиш?
- Ништо, те...факс, дома, чат-пат по некоја серка (тука му намигнуваш, фрлајќи поглед кон хартијата)...same old, same old.
И во паралелен универзум, типот се топи на лице место и вика: 126fs4054730.gif (за една ролна).

Срцка е Марфи. (facepalm)
 

incule

Староседелец
5 јануари 2015
740
128
1,053
30
Најдобра реченица ако нешто лошо направиш ќе ти се врати
Пази што посакуваш може да ти се оствари