Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 336171" data-attributes="member: 3001"><p>Се е лекција, секој ден е лекција. Убаво е човек да сонува соништа со затворени очи, но будењето е болно и долго. И покрај мојата наводна мудрост, посакувам некогаш да сонувам. Некои соништа траат кратко , некои подолго и многу долго. И одеднаш се будам ги отворам очите широко отворени и како на филмска лента излегуваат ситуации, зборови , постапки...Јас секогаш се знаев, само на луѓето кои безконечно ги сакав им ја спострирав душата пред нивните нозе за малку човечка топлина. Се беше илузија. Илузијата секогаш ве води во погрешни насоки. Не се сменија тие кон мене само јас се разбудив и погледнав пред нив и зад нив. Сфатив дека барањето по човекот се загубив себе си. Веќе никого не барам, потајно се молам некој мене да ме пронајде со својата исконска светлина, кој по прашањето како сум нема да побара лична желба или егзибиција. Некои ќе се зачудат на мојата малодушност , но кога таксиметарот на животот врти со брзина на светлината, сфаќам дека и немам многу време за губење.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 336171, member: 3001"] Се е лекција, секој ден е лекција. Убаво е човек да сонува соништа со затворени очи, но будењето е болно и долго. И покрај мојата наводна мудрост, посакувам некогаш да сонувам. Некои соништа траат кратко , некои подолго и многу долго. И одеднаш се будам ги отворам очите широко отворени и како на филмска лента излегуваат ситуации, зборови , постапки...Јас секогаш се знаев, само на луѓето кои безконечно ги сакав им ја спострирав душата пред нивните нозе за малку човечка топлина. Се беше илузија. Илузијата секогаш ве води во погрешни насоки. Не се сменија тие кон мене само јас се разбудив и погледнав пред нив и зад нив. Сфатив дека барањето по човекот се загубив себе си. Веќе никого не барам, потајно се молам некој мене да ме пронајде со својата исконска светлина, кој по прашањето како сум нема да побара лична желба или егзибиција. Некои ќе се зачудат на мојата малодушност , но кога таксиметарот на животот врти со брзина на светлината, сфаќам дека и немам многу време за губење. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom