Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 333601" data-attributes="member: 1970"><p>Се плашам од она што доаѓа.Имам некое одвратно чувство дека ќе има религиска војна.</p><p>Додека живеев во Македонија немав многу контакт со муслимани,единствено пар албанци кои ми го прекрстуваа патот во школо.Ги мразев.</p><p>Овде..80% од пријателите ми се муслимани.На почеток ги избегнував,не сакав воопшто да имам контакт со нив.Сега?</p><p>Дел ми се од животот.Ги знам нивните обичаи,јадам,пијам,работам и се дружам со нив.</p><p>Медиумите прават да се мразат луѓето.</p><p>Се плашам од тоа што доаѓа.Се плашам дека нема да завземам ничија страна и ќе бидам за рамноправност.</p><p>Терористите не веруваат во бога.Тоа не се ни муслимани,ниту католици,ниту ортодокси.Тоа се отпадок.Болни гадови.Толкава омраза во мене постои.</p><p>Размислував да организирам марш на слободата.А.ми рече да се држам понастрана од сето тоа,затоа што немам појма што се случува.Знае работи кои ги крие од мене.Сепак ќе го направам тоа.</p><p>И знам дека нема да ме остави сама. Кога сум кај А.</p><p>На fb ја делат неговата слика и неговиот текст славејќи го како херој.Во рака држи дете со кое се сликаше додека работеше како помошник во еден лагер за избеглици(затоа зема две недели боловање на работа).Го чуваше детето додека не најде фамилија која ќе го адоптира.</p><p>Горда сум на него.Знам дека во себе носи нешто што ги поместува луѓето од мртва точка.</p><p>Знам дека е посебен и дека ќе стигне далеку.</p><p>На работа сите сакаат да го заменат некои го имитираат.Но никој не е како него.</p><p>И покрај се,не го пуштив сам понатаму.Има некоја жичка што не поврзува.Не е ни баш тенка таа жичка.</p><p>На работа..незнам до кога ќе терам вака,но во мене се буди ребелот и тоа не им одговара на шефовите.</p><p>Пред некој ден влетав на сред состанок и и се издрав на шефицита пред сите затоа што ми го зела најдобриот агент и го ставила во друг тим.</p><p>Ме гледаа како да виделе дух пред себе.После пола саат следеше озбилен разговор со шефицата.</p><p>Жал ми е но поинаку незнам.Ако сакаат победа,морам да се борам.</p><p>Ни ги скратиле и премиите..Треба да ќутам?</p><p>Е нема.</p><p>Нека најдат замена за мене ако можат.</p><p>Малиот е добар.Неговото присуство ме смирува кога се околу мене добива налик на хаос.</p><p>Во школо е еден од најдобрите и дисциплиниран е.И на учителката и ја затнав устата па наместо нон-стоп да го критикува нон-стоп го фали.Го смени филмот и ете,функционира.</p><p>Се морам јас..</p><p>Толку.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 333601, member: 1970"] Се плашам од она што доаѓа.Имам некое одвратно чувство дека ќе има религиска војна. Додека живеев во Македонија немав многу контакт со муслимани,единствено пар албанци кои ми го прекрстуваа патот во школо.Ги мразев. Овде..80% од пријателите ми се муслимани.На почеток ги избегнував,не сакав воопшто да имам контакт со нив.Сега? Дел ми се од животот.Ги знам нивните обичаи,јадам,пијам,работам и се дружам со нив. Медиумите прават да се мразат луѓето. Се плашам од тоа што доаѓа.Се плашам дека нема да завземам ничија страна и ќе бидам за рамноправност. Терористите не веруваат во бога.Тоа не се ни муслимани,ниту католици,ниту ортодокси.Тоа се отпадок.Болни гадови.Толкава омраза во мене постои. Размислував да организирам марш на слободата.А.ми рече да се држам понастрана од сето тоа,затоа што немам појма што се случува.Знае работи кои ги крие од мене.Сепак ќе го направам тоа. И знам дека нема да ме остави сама. Кога сум кај А. На fb ја делат неговата слика и неговиот текст славејќи го како херој.Во рака држи дете со кое се сликаше додека работеше како помошник во еден лагер за избеглици(затоа зема две недели боловање на работа).Го чуваше детето додека не најде фамилија која ќе го адоптира. Горда сум на него.Знам дека во себе носи нешто што ги поместува луѓето од мртва точка. Знам дека е посебен и дека ќе стигне далеку. На работа сите сакаат да го заменат некои го имитираат.Но никој не е како него. И покрај се,не го пуштив сам понатаму.Има некоја жичка што не поврзува.Не е ни баш тенка таа жичка. На работа..незнам до кога ќе терам вака,но во мене се буди ребелот и тоа не им одговара на шефовите. Пред некој ден влетав на сред состанок и и се издрав на шефицита пред сите затоа што ми го зела најдобриот агент и го ставила во друг тим. Ме гледаа како да виделе дух пред себе.После пола саат следеше озбилен разговор со шефицата. Жал ми е но поинаку незнам.Ако сакаат победа,морам да се борам. Ни ги скратиле и премиите..Треба да ќутам? Е нема. Нека најдат замена за мене ако можат. Малиот е добар.Неговото присуство ме смирува кога се околу мене добива налик на хаос. Во школо е еден од најдобрите и дисциплиниран е.И на учителката и ја затнав устата па наместо нон-стоп да го критикува нон-стоп го фали.Го смени филмот и ете,функционира. Се морам јас.. Толку. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom