Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 265318" data-attributes="member: 1970"><p>"Љубовта е само миговно заборавање на самотијата што расте.Само допир со погледите при вечното разминување"</p><p></p><p>Дали навистина е тоа љубовта?</p><p>Копмлицирана е мислава.Уствари толку едноставна,ама па јас сакам да коплицирам.</p><p>Женско сум,тоа сме ние.Но не сите жени коплицираат.Има жени како најдобрата ми другарка,хард кор типка со милион тетоважи на себе(змијата преку целиот грб и е топ)на неа,која воопшто не комплицира.Верувам тоа лежи во машките хормони кои ги поседува.Тоа би значело машките хормони во моето тело се на минимум сведени.Ќе треба да избалансирам како гледам.</p><p>Полна со мистичност е мислата горе.</p><p>Некогаш вакви мисли читам по два-три пати за да ја допрам суштината на истата.Но некако не ја допирам суштината овојпат.</p><p>Како и да е.Цагер.Некој мисли на мене?</p><p>Кој ли ќе е?</p><p>Или пак јас мислам на некого?Верувам вторава варијанта ќе да е.</p><p>Дали тоа цагерот автоматски не асоцира на личноста на која сакаме да мислиме?</p><p>Ќе го поставам прашањето обратно.Дали цагерот всушност е нашата желба некоја личност да мисли на нас?</p><p>Да.Ништо друго освен асоцијација.Идеја што некој кој бил полн со желби ја измислил за да се утеши во моменти на осаменост.</p><p>Кој прв го измислил цагерот?</p><p>Туку зборот ми беше љубовта.</p><p>Решив да не се замарам со љубов повеќе.Не ми е потребна.</p><p>Освен што ме инспирира да пишувам,ми краде место за други работи.</p><p>Одзема простор во мене за идеи и нови мисли.</p><p>Па не е само љубовта во животот важна..</p><p>Љубов лево,љубов десно,љубов горе,љубов доле.Ми се смачи од љубовта.</p><p>И затоа што се откажав од љубовта и решив да не се замарам со неа,почнав да го читам Руми.И што се случува?</p><p>Што може да се случи со некој кој го чита Руми?</p><p>Е тоа се случува.</p><p>Колку и да се лажам себе,да се убедувам дека не е така,така е.</p><p>Таква сум и сакала не сакала морам да се прифатам како таква.Љубовта е дел од овој живот,од мојот живот,а јас како гледам сум идеалист кој се труди да живее во реалноста.Смешно е.</p><p>Колку и да сакам да ја отфрлам од себе помислата на тој поим нема да биде можно да се ослободам од тоа.Повторно и повторно навлегува во мене и ме допира.</p><p>И сакам за Индија да одам.</p><p>Луѓево околу мене почнаа да ме зезаат заради таа Индија.Ќе им пратам карти со залезот на сонцето во Индија.Или полната месечина.Мммм,колку примамлива идеја.</p><p>Полна месечина во Индија доживеана.</p><p>Магична е Индија.Земја на чудата.Се е можно таму.Се,па можеби затоа што е се можно,ќе можам да ја разберам безусловната љубов во Индија.</p><p></p><p>Пс.А дали е потребно да одам во Индија за да ја разберам безусловната љубов???</p><p>The question is now..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 265318, member: 1970"] "Љубовта е само миговно заборавање на самотијата што расте.Само допир со погледите при вечното разминување" Дали навистина е тоа љубовта? Копмлицирана е мислава.Уствари толку едноставна,ама па јас сакам да коплицирам. Женско сум,тоа сме ние.Но не сите жени коплицираат.Има жени како најдобрата ми другарка,хард кор типка со милион тетоважи на себе(змијата преку целиот грб и е топ)на неа,која воопшто не комплицира.Верувам тоа лежи во машките хормони кои ги поседува.Тоа би значело машките хормони во моето тело се на минимум сведени.Ќе треба да избалансирам како гледам. Полна со мистичност е мислата горе. Некогаш вакви мисли читам по два-три пати за да ја допрам суштината на истата.Но некако не ја допирам суштината овојпат. Како и да е.Цагер.Некој мисли на мене? Кој ли ќе е? Или пак јас мислам на некого?Верувам вторава варијанта ќе да е. Дали тоа цагерот автоматски не асоцира на личноста на која сакаме да мислиме? Ќе го поставам прашањето обратно.Дали цагерот всушност е нашата желба некоја личност да мисли на нас? Да.Ништо друго освен асоцијација.Идеја што некој кој бил полн со желби ја измислил за да се утеши во моменти на осаменост. Кој прв го измислил цагерот? Туку зборот ми беше љубовта. Решив да не се замарам со љубов повеќе.Не ми е потребна. Освен што ме инспирира да пишувам,ми краде место за други работи. Одзема простор во мене за идеи и нови мисли. Па не е само љубовта во животот важна.. Љубов лево,љубов десно,љубов горе,љубов доле.Ми се смачи од љубовта. И затоа што се откажав од љубовта и решив да не се замарам со неа,почнав да го читам Руми.И што се случува? Што може да се случи со некој кој го чита Руми? Е тоа се случува. Колку и да се лажам себе,да се убедувам дека не е така,така е. Таква сум и сакала не сакала морам да се прифатам како таква.Љубовта е дел од овој живот,од мојот живот,а јас како гледам сум идеалист кој се труди да живее во реалноста.Смешно е. Колку и да сакам да ја отфрлам од себе помислата на тој поим нема да биде можно да се ослободам од тоа.Повторно и повторно навлегува во мене и ме допира. И сакам за Индија да одам. Луѓево околу мене почнаа да ме зезаат заради таа Индија.Ќе им пратам карти со залезот на сонцето во Индија.Или полната месечина.Мммм,колку примамлива идеја. Полна месечина во Индија доживеана. Магична е Индија.Земја на чудата.Се е можно таму.Се,па можеби затоа што е се можно,ќе можам да ја разберам безусловната љубов во Индија. Пс.А дали е потребно да одам во Индија за да ја разберам безусловната љубов??? The question is now.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom