Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 235752" data-attributes="member: 1970"><p>Прекрасна вечер.</p><p>Со ширум отворен прозорец седам во кујната и ја слушам комшиката која свири на пијано.</p><p>Колку само опуштаат забеганите би ги нарекла апстрактни звуци на Брамс.</p><p>По начинот на кој свири би рекла дека се плаши од грешки.</p><p>Сака да биде перфектна.</p><p>Убаво звучи сето тоа,но чинам стегнато е.</p><p>Не е слободна.Сепак уживам во шоуто.</p><p>Во мирот и спокојството кои владеат во мене после толку бурен период.</p><p>Знам дека овде не е крајот на сето тоа.</p><p>Патот продолжува.</p><p>Бурата не е стивната.</p><p>Ова е само една мала оаза.</p><p>Патоказ за понатака.Ја разгледувам картата и се спремам.Собирам сила.</p><p>Починка.</p><p>А таа понатаму свири барајќи ја смислата на животот.</p><p>Се прашувам дали размислува која нота е на ред или се тоа оди автоматски..</p><p>Мислам размислува затоа што во воздухот не се чувствува страста на звуците.</p><p>Верувам би го осетила тоа.</p><p>Затоа што чувствувам се.</p><p>Исполнета сум со мрежа од чувства. Милион познати и непознати.</p><p>Некои имаат име некои се безимени.</p><p>Некои се јасни,некои скриени.</p><p>Некои храбри,а други пак исплашени. </p><p>Чувства и мисли. Чувства без мисли. Само чувства кои ме обземаат и носат.</p><p>Низ океанот како бранови. Ваму таму,таму ваму.</p><p>Удираат од карпи,удираат од бродови,тонат во длабочината,се губат во недоглед </p><p>за повторно да бидат исфрлени на брегот..</p><p>И мислиш крај е,но се лажеш.Илузија..</p><p>И повторно почнува..</p><p>И така до бескрај..никогаш да ги скротам..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 235752, member: 1970"] Прекрасна вечер. Со ширум отворен прозорец седам во кујната и ја слушам комшиката која свири на пијано. Колку само опуштаат забеганите би ги нарекла апстрактни звуци на Брамс. По начинот на кој свири би рекла дека се плаши од грешки. Сака да биде перфектна. Убаво звучи сето тоа,но чинам стегнато е. Не е слободна.Сепак уживам во шоуто. Во мирот и спокојството кои владеат во мене после толку бурен период. Знам дека овде не е крајот на сето тоа. Патот продолжува. Бурата не е стивната. Ова е само една мала оаза. Патоказ за понатака.Ја разгледувам картата и се спремам.Собирам сила. Починка. А таа понатаму свири барајќи ја смислата на животот. Се прашувам дали размислува која нота е на ред или се тоа оди автоматски.. Мислам размислува затоа што во воздухот не се чувствува страста на звуците. Верувам би го осетила тоа. Затоа што чувствувам се. Исполнета сум со мрежа од чувства. Милион познати и непознати. Некои имаат име некои се безимени. Некои се јасни,некои скриени. Некои храбри,а други пак исплашени. Чувства и мисли. Чувства без мисли. Само чувства кои ме обземаат и носат. Низ океанот како бранови. Ваму таму,таму ваму. Удираат од карпи,удираат од бродови,тонат во длабочината,се губат во недоглед за повторно да бидат исфрлени на брегот.. И мислиш крај е,но се лажеш.Илузија.. И повторно почнува.. И така до бескрај..никогаш да ги скротам.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom