Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 226194" data-attributes="member: 1970"><p>Не сакам кога некој постојано пробува да ме моделира на свој начин.</p><p>Не да не сакам туку мразам.</p><p>Ги мразам тие обиди кои се наменети да ме променат, да ме мрдаат како да сум нечија марионета.</p><p>Зошто едноставно не може да ме прифати таква каква што сум?</p><p>Секогаш постои нешто на листата кое смета.</p><p>Било која слободна активност која ме интересира и која сакам да ја правам смета.</p><p>Очекувањата да исполнувам нечии наредби и со тоа да ги занемарувам сопствените интереси</p><p>прават да повраќам на сето.</p><p>Ми се гади од такви личности.</p><p>На индиректен начин ми го наметнуваат своето мислење и своите очекувања на мене.</p><p>Кога ќе им ја кажам вистината за сето тоа,</p><p>го дигаат носот и не разговараат со мене.</p><p>Ме ставаат на игнор.</p><p>Што сум јас?</p><p>Нечиј робот?</p><p>Не сум.</p><p>Имам слобода да правам што сакам.</p><p>И кога сакам. Мојот живот не зависи од никого.</p><p>Јас сум одговорна за својот живот и ќе го моделирам како што сакам,</p><p>а не така како што некој очекува од мене.</p><p>Се прашувам како е можно да постојат личности кои те сакаат само тогаш кога го исполнуваш она кое тие го наметнуваат?</p><p>А кога го тераш својот пат и филм и мислиш на себе и своите интереси,</p><p>те ставаат на игнор?</p><p>Значи девизата "те сакам каква што си"</p><p>не е точна.</p><p>Тогаш би требало да гласи</p><p>" те сакам како што јас сакам да бидеш"</p><p>секоја друга форма од тебе е неприфатлива.</p><p>Ми се повраќа на сето ова. Ми се повраќа и ме гуши.</p><p>Ме гушат егоисти, манипулатори и одвратни створења.</p><p>Гррррррр...</p><p>Одам да трчам. Да се издувам и да ги балансирам негативните мисли.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 226194, member: 1970"] Не сакам кога некој постојано пробува да ме моделира на свој начин. Не да не сакам туку мразам. Ги мразам тие обиди кои се наменети да ме променат, да ме мрдаат како да сум нечија марионета. Зошто едноставно не може да ме прифати таква каква што сум? Секогаш постои нешто на листата кое смета. Било која слободна активност која ме интересира и која сакам да ја правам смета. Очекувањата да исполнувам нечии наредби и со тоа да ги занемарувам сопствените интереси прават да повраќам на сето. Ми се гади од такви личности. На индиректен начин ми го наметнуваат своето мислење и своите очекувања на мене. Кога ќе им ја кажам вистината за сето тоа, го дигаат носот и не разговараат со мене. Ме ставаат на игнор. Што сум јас? Нечиј робот? Не сум. Имам слобода да правам што сакам. И кога сакам. Мојот живот не зависи од никого. Јас сум одговорна за својот живот и ќе го моделирам како што сакам, а не така како што некој очекува од мене. Се прашувам како е можно да постојат личности кои те сакаат само тогаш кога го исполнуваш она кое тие го наметнуваат? А кога го тераш својот пат и филм и мислиш на себе и своите интереси, те ставаат на игнор? Значи девизата "те сакам каква што си" не е точна. Тогаш би требало да гласи " те сакам како што јас сакам да бидеш" секоја друга форма од тебе е неприфатлива. Ми се повраќа на сето ова. Ми се повраќа и ме гуши. Ме гушат егоисти, манипулатори и одвратни створења. Гррррррр... Одам да трчам. Да се издувам и да ги балансирам негативните мисли. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom