Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="i_wanna_fly" data-source="post: 178500" data-attributes="member: 1553"><p>Одамна ти немам пишано. Се чувствуваш запоставено нели? Така се чувствувам и јас. Иако никогаш не сум слушнала толкав излив на емоции колку што слушнав последниве три дена, нешто ми недостига. Некое мрачно претчувство ме мачи одвнатре. Не знам што е, ама ме тера да се оддалечам од се, да ги прекинам сите контакти со сите што ми значат... Не, нема да победи овојпат. Последниот пат кога се раководев според него се ми се испомеша и со месеци не можеше да се врати во колосек. Овојпат сакам да успее. Знам дека јас ќе бидам таа што ќе расипе се. Но од друга страна пак, не зависи се од мене... Најблиските луѓе не се согласуваат со мене. Тврдоглава сум... Мора да е по мое... Мора! Не можам постојано да да ги правам истите грешки, иако притисокот од сите страни е голем. Се плашам. Многу. Што ќе биде сега? Ќе успеам ли да се изборам за она што ми припаѓа? Мислев дека добив се што сакав, но Џери го доби она што најмногу го сакаше - мене. Ми призна. Се што почна како наивна игра се заврши трагикомично - се заљубивме еден во друг иако ниту еден немаше таква намера. И многу грешевме, ама сега заедно градиме се... Ги расчистивме остатоците од руините оставени пред неколку месеци, и од темел почнавме нов замок... Засега добро ни оди...</p><p>Како и да е, Џери не е она што ме загрижува. Ме загрижува еден надворешен фактор, стравопочитта која ја имам кон него. Неговиот збор е закон за мене. Да му кажам вистината или не? Не знам како ќе се постави во таа ситуација, не знам како ќе реагира. Кога да му кажам? Дали и воопшто да му кажам кога можам да срушам се што градев досега. Сиот труд ќе биде залуден. А такво нешто, не можам да си дозволам. Ако одобри, се ќе биде во ред. Но проблемот е што мислам дека нема да добијам одобрување, дека ќе добијам забрана и закани. Тоа ме плаши. Или можеби премногу размислувам. </p><p>Не знам.</p><p>Пак сум збунета.</p><p>Ама не ми е јасно зошто сум толку загрижена кога треба да сум среќна. Имам се што посакав, само уште едно не... Се надевам дека ќе го добијам.</p><p>Толку за тоа... Ако продолжам вака, никаде нема да стигнам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="i_wanna_fly, post: 178500, member: 1553"] Одамна ти немам пишано. Се чувствуваш запоставено нели? Така се чувствувам и јас. Иако никогаш не сум слушнала толкав излив на емоции колку што слушнав последниве три дена, нешто ми недостига. Некое мрачно претчувство ме мачи одвнатре. Не знам што е, ама ме тера да се оддалечам од се, да ги прекинам сите контакти со сите што ми значат... Не, нема да победи овојпат. Последниот пат кога се раководев според него се ми се испомеша и со месеци не можеше да се врати во колосек. Овојпат сакам да успее. Знам дека јас ќе бидам таа што ќе расипе се. Но од друга страна пак, не зависи се од мене... Најблиските луѓе не се согласуваат со мене. Тврдоглава сум... Мора да е по мое... Мора! Не можам постојано да да ги правам истите грешки, иако притисокот од сите страни е голем. Се плашам. Многу. Што ќе биде сега? Ќе успеам ли да се изборам за она што ми припаѓа? Мислев дека добив се што сакав, но Џери го доби она што најмногу го сакаше - мене. Ми призна. Се што почна како наивна игра се заврши трагикомично - се заљубивме еден во друг иако ниту еден немаше таква намера. И многу грешевме, ама сега заедно градиме се... Ги расчистивме остатоците од руините оставени пред неколку месеци, и од темел почнавме нов замок... Засега добро ни оди... Како и да е, Џери не е она што ме загрижува. Ме загрижува еден надворешен фактор, стравопочитта која ја имам кон него. Неговиот збор е закон за мене. Да му кажам вистината или не? Не знам како ќе се постави во таа ситуација, не знам како ќе реагира. Кога да му кажам? Дали и воопшто да му кажам кога можам да срушам се што градев досега. Сиот труд ќе биде залуден. А такво нешто, не можам да си дозволам. Ако одобри, се ќе биде во ред. Но проблемот е што мислам дека нема да добијам одобрување, дека ќе добијам забрана и закани. Тоа ме плаши. Или можеби премногу размислувам. Не знам. Пак сум збунета. Ама не ми е јасно зошто сум толку загрижена кога треба да сум среќна. Имам се што посакав, само уште едно не... Се надевам дека ќе го добијам. Толку за тоа... Ако продолжам вака, никаде нема да стигнам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom