Курсеви

Stenak

Полноправен Член
19 февруари 2012
46
84
18
Што има врска ?
Ми треба помош од оние кое се позапознаени од мене во состојбата на пазарот на труд, во кои области има најголема потреба за нови вработени. Сакам да запишам курс, па ми треба совет што да изберам, кој курс би ми помогнал полесно да се вработам во иднина (ако воопшто некој може) :) .

Cisco, Oracle, Java... ?
 

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,031
2,642
1,143
26
Битола
според мене најубо ти е јава, от ипосле можиш да ги прошириш знаењата на јава ентерпрајс и можиш да одиш после на курс по андроид програмирање зашто е поврзано со јава.. Јас имама мали познавања на јава , планирам преку летото да ги проширам и од септември да ода м андроид програмирање, зашто андроид апликациите ке бидат на цена во наредниот период
 
  • Like
Реакции: Stenak

Stenak

Полноправен Член
19 февруари 2012
46
84
18
Што има врска ?
Јас од сите горенаведени имам основни познавања, од фалултет и слично. Јava и Oracle ми се најпривлечни, некако не ме влече Cisco.
 

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,031
2,642
1,143
26
Битола
јас немам никаков искуство со никој од тие јазици , само со јава имам онака нешто основно чепнато ама планирам летово да ја изучам јавата скрос за од септември да почнам со андроид...
 
  • Like
Реакции: Stenak

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
https://drive.google.com/file/d/0B60jzl2-46ttZWxqZV9pY3hMeDQ/view
Некој да ме упати во ова. Колку време траат овие курсеви?
Дали некој ептен лаик со учен само паскал во средно би можел да се снајде. Пишува секој со средно може да се пријави, ама колку ќе научи е прашањето?
Дали би ми користел сертификатот на пример во барање работа.
Ја си имам друга работа солидно платена за наши услови, али сакам да пробам и нешто друго да научам.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
https://drive.google.com/file/d/0B60jzl2-46ttZWxqZV9pY3hMeDQ/view
Некој да ме упати во ова. Колку време траат овие курсеви?
Дали некој ептен лаик со учен само паскал во средно би можел да се снајде. Пишува секој со средно може да се пријави, ама колку ќе научи е прашањето?
Дали би ми користел сертификатот на пример во барање работа.
Ја си имам друга работа солидно платена за наши услови, али сакам да пробам и нешто друго да научам.
Потребно е да знаеш онака барем основни работи програмирање т.е. логиката, а после синтаксите се најмал проблем. Не сум бил овде но претпоставувам потребно е некое предзнаење од мрежи и компј. комуникации (барем онака да се знае како функционира на крупен план).
За веб дизајн не мора ни тоа, единствено што е потребно е добра волја за учење материја.
 
  • Like
Реакции: Priroden