Кои професии не се за вас? | Црнобело Форум

Кои професии не се за вас?

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
325
395
1,063
Секако овде не се бара од вас да набројувате 101 професија во која не се пронаоѓате, туку наведете ги работните места (едно или неколку) кои според вас би ви преставувале тешкотија да ги работите, или ве иритираат.
Би почнал со работно место- службеник кој работи во некакви центри за социјална помош, здравствено, пензиско осигурување итн. По чкарт и неписмен народ немам видено на едно место. Доаѓаат на шалтер како штанцани, сите со истиот проблем и треба на секој поединечно да му објаснуваш. Башка кај што се шири реа на купус и немиени мишки, местото е дересивно, и човек да гледа нон-стоп такви луѓе со милион проблеми, постои опасност да стане како нив. Ако не во буквална смисла, тогаш во менталниот склоп на размислување.
 

Marrie

Староседелец
13 февруари 2012
509
803
693
Дефинитивно дефектолог. Не би можела да поднесам да работам со такви деца. Премногу би ми било жал, би се затворила премногу. Не знам, така си мислам.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: cece17, Scars31 and JaMi

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
388
680
1,103
Никогаш не би можел да бидам доктор бидејки таму доаѓаат секакви луѓе со различни проблеми, а тоа за мене е премногу болно за гледање... исто така не би можел да бидам ни џандар или нешто поврзано со безбедност бидејки не сум физички спретен и некако тапа ми е таквата работа....
 

Sara

Истакнат Член
13 февруари 2012
116
116
343
Нешто што премногу е поврзаано со уметнос на примем уметник