Кандида

incule

Староседелец
5 јануари 2015
739
127
1,053
26
Не најдов ваква тема,ако има може да се избрише објавава прашањето ми е,дали може да се умре од кандида??
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Не најдов ваква тема,ако има може да се избрише објавава прашањето ми е,дали може да се умре од кандида??
Прво дознај кој вид на кандида е во прашање.
Колку време и како се лечи пациентот.
И на крај, најопасното прашање е да побараш на нет од валидни извори колку е death rate за тој вид на кандида...

И ќе знаеш... отприлика, секако не е 100% сигурно па да се притресуваш...
 

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,277
1,898
1,133
Како тоа да се умре од кандида?
Кандидата може да се појави на неколку места во организмот, како локална форма...
Доколку се работи за системска кандидијаза е тогаш работите се посериозни, но не и неизлечиви...
А досега мислам дека никој не умрел конкретно од кандида.
 

Patika

Полноправен Член
21 февруари 2018
41
18
8
Чудно прашање, за кое мислам дека сите го знаат одговорот!