Интернет силеџиство

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
308
187
43
Што е според вас и ако би сакале да поделите со сите некои примери што вам ви се случиле или на други им се случуваат на интернет а вие сте биле сведок.
 

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,762
787
1,133
Skopje
Тууу па и ти , колку МУДА се покажуваат на интернет тоа е за жалење , па да дојдат сите и јајцата во кофа со вода да им ги ставиш на 80% ќе им потонат ;)
Па Дејви нели ние си го губиме државичето наше од таквото силеџиство м?
Па нели не беше така пред неколку години ? или се едни исти се тие кои се со лесни тастатури ?!
Има многу денес , а сме и сведоци и од женскиот пол де , многу се збори малце се работи ??!!
Курле е да си излезеш од дома среден се така да бучиш , и да се соочиш со реалноста ,па нели пропагираме реален свет ??
 

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,105
973
1,133
Има многу вакви примери за жал. Исмејување на некоја пополничка девојка со објавување на слики на форум, каде стои погледнете ја оваа крава.
Навредливи коментари поврзани со религија и вреѓања заради припаѓање на различна вера, раса и сл.
 

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
308
187
43
Не да има...мислам дека во последнава година-две опасно се забораваат многу администратори особено на ФБ групите.
Ако влезете во било која таква група и напишете спротивен став од тој на повекемината во групата прво ке ви ги пуштат шпиуните за да извлечат било каква информација од вас и во исто време ке ве извреѓаат јавно пред сите. Потоа ке ви се закануваат по приватни пораки и на крај сигурно ке добиете бан од групата за кратко време.
Многу суров исход за само еден или два поста.(facepalm)
 

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,105
973
1,133
Не да има...мислам дека во последнава година-две опасно се забораваат многу администратори особено на ФБ групите.
Ако влезете во било која таква група и напишете спротивен став од тој на повекемината во групата прво ке ви ги пуштат шпиуните за да извлечат било каква информација од вас и во исто време ке ве извреѓаат јавно пред сите. Потоа ке ви се закануваат по приватни пораки и на крај сигурно ке добиете бан од групата за кратко време.
Многу суров исход за само еден или два поста.(facepalm)
Прости луѓе веднаш почнуваат караница. Најдобро да се игнорира секоја таква порака и да се блокира личноста што ја напишала пораката. :)
 

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
308
187
43
Прости луѓе веднаш почнуваат караница. Најдобро да се игнорира секоја таква порака и да се блокира личноста што ја напишала пораката. :)
Незнам...дури и гледам се жалат луге дека долгогодишни познаници на ФБ ги бришеле поради тоа што се за спротивна политичка опција.
Интернетов се чини наместо да ги зближи ги разделува лугето се повеке и повеке.
 

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
136
1,053
Има,пример е тоа што се објавуваат снимки и фотографии при сексуален однос.Неможеш да бидеш сигурен.Исто и ја бев дел од фејзбук група,за анксиозност,и заради тоа што имам поразличен став за тема смрт,почнаа нападни коментари,зашто сум во таа група.:((facepalm)