Индиски Хороскоп

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
524
753
93
Los Angeles!
Индискиот хороскоп се смета за исто толку точен и вистинит како и западниот но датумите и знаците се различни...
МЕСХА (од 15 Април до 15 Мај)

Силна ментална сила помага успешно да остварите се што ќе замислите, амбициозни сте и никогаш не попуштате. Изразената смисла за иницијатива ве прави природен лидер. Во љубовта не се двоумите да ги земете работите во свои раце.

ВРИШАБА (од 16 Мај до 16 Јуни)

Ова е знакот на комуникативноста и уметноста на изразување. Не сакате површност. Во односите со другите сте внимателни и избегнувате преголема блискост додека не стекнете доверба. Полни сте со љубов и важите за личност со големо срце, постојано тежнеете за романтика и сте еден од најверните партнери.

ИТУНА (од 17 Јуни до 16 Јули)

Мозокот ви работи со сто на час, а вашите способности за приспособување на ситуацијата се неограничени. Најсилна страна ви е хуморот кој го користите за заведување.

КАТАКА (од 17 Јули до 17 Август)

Месечината владее со овој знак. Чувствителни, таинствени, врзани за своите корени и најважно ви е семејството. Страв ви е дека ќе бидете оставени, особено од партнерот. Во љубовта сте интуитивни и сакате да ги предвидите чувствата на саканата личност.

СИМХА (од 18 Август до 17 Септември)

Сакате раскош и уживање. Од надвор изгледате грубо, но всушност сте многу лојални. За вас парите се основата на секоја битка и не се откажувате додека не победите. Многу сте горделиви и не поднесувате рамнодушност.

КАЊА (од 18 Септември до 17 Октомври)

Љубители сте на читање книги и сакате да се здобиете со знаење кое одговара на вашите амбиции. Строги сте и вашата секојдневност е организирана под конец. Секогаш сте чувствителни и не поднесувате неверство. За вас бракот е врв на заедничкиот живот и се базира на лојалност.

ТУЛА (од 18 Октомври до 16 Ноември)

Друштвени, опкружени со пријатели. Ова е знакот на приврзаноста, па не поднесувате раскинувања без разлика какви се. Поради тоа што сте хумани, често не ги забележувате стапиците кои ви ги поставуваат.

ВРИШУКА (од 17 Ноември до 16 Декември)

Со вашиот знак владее богот Шива, кој се уништува за повторно да изгради. Како и водената струја, вие сте постојано во движење, но никој не ја познава длабочината на вашата душа. Не сакате да покажувате чувства од страв да не паднете во стапица на лоши пријатели.

ДАНУС (од 17 Декември до 14 Јануари)

Оптимисти, полни со детски ентузијазам. Сметате дека сте родени за нешто најдобро. Знаете на време да ги уочите грешките и да ги поправите. Кога се парите во прашање, често влегувате во ризици, а во љубовта сакате да ви се воодушевуваат.

МАКАРА (од 15 Јануари до 13 Февруари)

Со вас ништо не е оставено на случајот, но секогаш поминувате низ некоја тешка фаза пред да ги остварите целите. Во детството покажувате знаци на рана зрелост, но возрасните се опуштаат дури откако финансиски ќе се обезбедат. Во љубовта сте сигурни и понекогаш строги.

КУМБА (од 14 Февруари до 14 Март)

Ја почитувате својата, но и туѓата слобода и поради тоа очекувате таков однос и од другите. Околу себе создавате круг на пријатели кои се надвор од животна опасност. Сакате да учите, а во љубовта се срамите и ретко го правите првиот чекор.

МИНА (од 15 Март до 14 Април)

Креативни, но често не си давате шанса да ги остварите соништата. Зад надворешната воздржаност се крие гордоста, па иако навидум не им пристапувате на другите, всушност чекате тие да дојдат кај вас. Љубовта ве храни.
 

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,192
3,931
743
МАКАРА (од 15 Јануари до 13 Февруари)

Со вас ништо не е оставено на случајот, но секогаш поминувате низ некоја тешка фаза пред да ги остварите целите. Во детството покажувате знаци на рана зрелост, но возрасните се опуштаат дури откако финансиски ќе се обезбедат. Во љубовта сте сигурни и понекогаш строги.
Иии, првата реченица најточно ме опишува... :D
 
  • Like
Реакции: The_melnicanecot

iskra

Староседелец
21 октомври 2011
204
300
1,063
СИМХА (од 18 Август до 17 Септември)
Сакате раскош и уживање. Од надвор изгледате грубо, но всушност сте многу лојални. За вас парите се основата на секоја битка и не се откажувате додека не победите. Многу сте горделиви и не поднесувате рамнодушност.

:)
 

Gabriela

Активен Член
19 февруари 2012
145
139
43
23
ВРИШАБА (од 16 Мај до 16 Јуни)

Ова е знакот на комуникативноста и уметноста на изразување. Не сакате површност. Во односите со другите сте внимателни и избегнувате преголема блискост додека не стекнете доверба. Полни сте со љубов и важите за личност со големо срце, постојано тежнеете за романтика и сте еден од најверните партнери.
 

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,358
2,204
423
Дома пред Пц
ВРИШАБА (од 16 Мај до 16 Јуни)

Ова е знакот на комуникативноста и уметноста на изразување. Не сакате површност. Во односите со другите сте внимателни и избегнувате преголема блискост додека не стекнете доверба. Полни сте со љубов и важите за личност со големо срце, постојано тежнеете за романтика и сте еден од најверните партнери.

Интересантно и врло истинито, могу ти речи :cool:
 
  • Like
Реакции: The Tramp