Здравјето според месецот во кој сте родени!

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
524
753
93
Los Angeles!
И така нашите научници кои го водат светот напред дојдоа до сознанија дека месецот во кој сте родени влијае врз вашиот имунолошки систем!
по среќа за мене погодиле, ај да дискутираме дали за вас е исто?
п.с. НЕ КОПИРАЈТЕ ГО МИСЛЕЊЕТО ОД ГЛАВНОТО!!!

Родените во месец јануари ризикуваат да доживеат психички заболувања. За тоа можеби е виновен недостатокот на светлина во последниот месец од бременоста. Тоа делува на намалување на синтеза на витаминот Д, со чија помош се формира мозокот на бебето.
Родените во месец февруари и март често страдаат од алергиска настинка и други видови алергии. Раѓањето неколку месеци пред поленот да полета низ воздухот, го зголемува ризикот од алергија кон нив. Родените во март ретко доживуваат до длабока старост. Кај нив има склоност кон болести на кардиоваскуларниот систем и болести на дишните органи.
Родените во април и мај се склони кон алкохолизам и депресија.
Оние кои се родени во лето и во есен имаат отпорен имунолошки систем. Интересно е што родените во август имаат повисока отпорност од родените во јуни и јули.
Карактеристично за оние кои се родени во август, септември и октомври е што се раѓаат пред појавата на месеците со големи студови. Штом ќе стане ладно, бебињата го поминуваат поголемиот дел дома. Родените во септември или октомври се соочуваат со алергија на домашен прав.
Родените во октомври, ноември и декември често доживуваат старост речиси до сто години. Спрецифично е тука дека кај оние кои се родени во декември постои голем ризик од заболување од шизофренија или маникално-депресивна психоза.
 
  • Like
Реакции: Hexasto and Scars31

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,263
9,106
1,683
Родените во месец февруари и март често страдаат од алергиска настинка и други видови алергии. Раѓањето неколку месеци пред поленот да полета низ воздухот, го зголемува ризикот од алергија кон нив.

алергија само од пеницилин :)
 

Gabriela

Активен Член
19 февруари 2012
145
139
43
22
Родените во април и мај се склони кон алкохолизам и депресија.
Нема врска тато е април па не помислувал на такво нешто а јас сум во мај и си сакам алкохол:D:eekops:
 
  • Like
Реакции: Hexasto

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
270
204
1,043
Оние кои се родени во лето и во есен имаат отпорен имунолошки систем. ја сум родена во есен имунитет лвл 0
 

Ice_Man

Староседелец
16 февруари 2012
440
236
1,053
октомври -нема врска ,,може она поседното,али рано е за тоа ,треба уште год xD
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Карактеристично за оние кои се родени во август, септември и октомври е што се раѓаат пред појавата на месеците со големи студови. Штом ќе стане ладно, бебињата го поминуваат поголемиот дел дома. Родените во септември или октомври се соочуваат со алергија на домашен прав.

Немам алергија на прав. :D
 

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,239
1,758
113
Малку таму, малку овде...
Родените во јуни што имаат еден отпорен имунолошки систем до тој степен што кога ќе почне носот да им тече во март престанува дури во јуни. За роденденот....;)
Накратко, врска нема!
 

NEPOBEDLIV

Истакнат Член
5 март 2012
288
412
63
Родените во април и мај се склони кон алкохолизам и депресија.

Лаги....:pinokio
 
  • Like
Реакции: The Tramp