Засади ја својата болест

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Ееееех..луѓево уште некоја година можеби на Марс ќе почнат да живеат ама во магии и бајачи уште веруваат и што е трагично, многу млади бараат спас за својата мака кај овие видовити гатачи, предвидувачи на судбината и што ли се, немам појма:facepalm2
Не сум знаела дека поред проектот на владата-засади ја својата иднина-, имало и засади ја својата болест:confused:проект на маѓиските кругови;)
Ако некој човек има некоја мака, некоја болест што долго трае и не се лекува а се сомнева дека му е направено магија, треба да земе малку слуз од своето тело...дали тоа ќе биде плунка, зној, урина, крв, на мало парче газичка и тоа да се посади во саксија со семе од некое цвеке, ама стриктно да е семе а не цвеке со веке готови корена...тоа да се засади кога нема полна месечина, да не биде тој ден празник некој, не смее да му биде на тој ден роденден на болниот, да не биде недела или петок..и така се сади и се чека да порасне цвекето..откако ке порасне, не многу, неколку сантиметри, се сече со ножици и со се земја се фрла во река....иии болеста исчезнува!
Ако некој има болест предизвикана од сомнителни околности , нека проба, можеби ќе делува успешно(flower)
 

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,063
1,133
Читав еднаш за некои експериметни кои имале за цел да покажат дека човековото битие не е ограничено со телото, туку дека енергијата и душата можат да растат во зависнот од свеста која индивидуата ја поседува. Незнам точно каде, кој и како го вршел експериментот, голема маана ми е што не памтам такви битни податоци, но експериментот покажал дека кога физички ке се оддели некој дел од човековото тело, без разлика на физичката оддалеченост, меѓу нив има енергетска поврзаност. Доброволците кои учествувале на експериментот биле прикачени на некои апарати кои што имале за цел да покажуваат низ какви емотивни процеси поминуваат поединците. Најчесто им сечеле прамен од коса, им земале плунка или крв и без знаење на доброволците, им го палеле праменот коса, гаселе цигара во нивната плунка, газеле врз нив... Во тие моменти на апаратите јасно се покажувала реакција на телото, многу слична како при голем стрес, страв или тага. Некои од нив не биле свесни за нивните чувства, а некои добивале панични напади и анксиозен страв.
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Читав еднаш за некои експериметни кои имале за цел да покажат дека човековото битие не е ограничено со телото, туку дека енергијата и душата можат да растат во зависнот од свеста која индивидуата ја поседува. Незнам точно каде, кој и како го вршел експериментот, голема маана ми е што не памтам такви битни податоци, но експериментот покажал дека кога физички ке се оддели некој дел од човековото тело, без разлика на физичката оддалеченост, меѓу нив има енергетска поврзаност. Доброволците кои учествувале на експериментот биле прикачени на некои апарати кои што имале за цел да покажуваат низ какви емотивни процеси поминуваат поединците. Најчесто им сечеле прамен од коса, им земале плунка или крв и без знаење на доброволците, им го палеле праменот коса, гаселе цигара во нивната плунка, газеле врз нив... Во тие моменти на апаратите јасно се покажувала реакција на телото, многу слична како при голем стрес, страв или тага. Некои од нив не биле свесни за нивните чувства, а некои добивале панични напади и анксиозен страв.
Интересно е навистина, но нели и сите магии се прават така, на тој што сакаш нешто да му сториш му одземаш нешто негово, дури и мајци и гаки носат кај тие врачарите и прават врз нив разни ритуали:facepalm2
 
  • Like
Реакции: ●Untouchable°

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,063
1,133
Интересно е навистина, но нели и сите магии се прават така, на тој што сакаш нешто да му сториш му одземаш нешто негово, дури и мајци и гаки носат кај тие врачарите и прават врз нив разни ритуали:facepalm2
И не само тоа, во скоро сите култури папочната врвца се чува или близу до себе или се копа близу родната куќа, првата косичка од новороденчето се чува. баба ми која беше бајачка, врачарка и билкарка, лекување луѓе кои згазнале на нечија ,,болест,, и сл., велеше дека коса и нокти никогаш не треба да се ставаат во оган и дека никогаш не треба да плукаш на пат (најверојатно за да не ја згазне некој плунката).

Интересни ми се овие работи, има некоја смисла сето ова.
 
  • Like
Реакции: misterija

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Да не не треба да пуштам вода во клозет? ;)
Ако не пуштиш вода во кЛоЗеТ, можеш да ризикуваш... некој што сака да ти направи магија ќеискористи и ќе ти земе малку од урината и после ти ќе го оКрКаааааааш..;):rofl
 
  • Like
Реакции: Falanga

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,762
787
1,133
Skopje
Секогаш кога ќе одерев нога или рака или ќе имам рани по нозете како и по обичај ,секогаш е нај убаво да те измочка девојка некоја (bravo) ,а зошто ?!
Урината е специфична кај женскиот пол ,а поготово кај помладите , со самото лечење на раната се создава заштита која не дозволува бактерии да навлезат на неа :p (wave) (party)