Законот за хонорари - Колку ве засега и што предлагате?

Glory

Истакнат Член
8 септември 2013
27
13
103
Малку посериозна тема :nerd Не можеме да си избегаме од секојдневието, сепак. (think) Веќе се навикнавме на постојани закони и измени на законите. Но, во овој некако нема наши-ваши сите ги засега или барем 80 % од луѓето. Колку ви се прифатливи измените и зголемувањето на границата за наплаќање од 9.600 на 21.000 денари? Сметате дека е доволно или дека треба да биде повисока? Дали воопшто сметате дека треба да постои ваков закон? Колку мислите дека ќе се почитува? Имате ли вие некој предлог со кој ем нема да треба пола заработка да се дава, ем ќе може да бидете заштитени и обезбедени со здравствено и пензиско осигурување?(happy)
 

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
136
1,053
А како некој хонорар ќе плати олкава цена? Не е постојано вработен, ниту осигуран. И од што ќе живее ако плаќа олкави суми?