Дота 2

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,566
1,926
1,133
некаде во длабочините на темнината
глеам нема тема за играва па ај да видиме кој шо знае за неа и дали ја игра некој
има турнири по светот и низ европа...па еве може во темава и за тоа да се дискутира
сеуште е БЕТА верзија колку шо сум информиран се очекува да испадне оргинал верзијата не БЕТА
па.....кажете шо има за играва :)
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
Нема врска шо е бета, играта си е целосно функционална веќе пола година. Малку мрсно е 7 гигици за тие што имаат ограничен интернет, ама се исплате и 15 да е. За разлика од обичната дота, тука има неколку промени. На пример има само еден продавач кој ги има сите итеми (и сите рецепти имаат сликички со тоа што треба за нив) и плус има за секој херој препорачани итеми поделени по групи за почеток на партија, за средина и за крај. Тоа со еден продавач крати многу време, плус тоа со рецептите крати време зашто има опција да го купиш рецептот и сите итеми за него наеднаш. И исто друга работа различно од Дота е шо графиката е на многу повисоко ниво. Се` на се` одлична игра за ич пари.
 

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,566
1,926
1,133
некаде во длабочините на темнината
Значи нешто како League of legends, такво нешто е ?
незнам каква е таа...ја неам видено ни па играно
Дота 2 е иста како обичната Дота...само со појака графика...поизменети херои и крипови...мапата е поизменета...мислев на гемплејот е исти :)
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
незнам каква е таа...ја неам видено ни па играно
Дота 2 е иста како обичната Дота...само со појака графика...поизменети херои и крипови...мапата е поизменета...мислев на гемплејот е исти :)
Мапата е иста, на исто место е се`.
 

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
414
663
27
Pax Terra
Аха и овде имате рекомендед итемс, се купува од едно место. Многу херои, уствари еве ке ви дадам видео.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
Тука негде се со LOL. Има многу игри слични. Дота 2 ги има скоро истите итеми од Дота, некои карактери се сменети, некои се исти. И LOL е малку побавна.
 

Мирче_мкД

Истакнат Член
25 јуни 2012
173
121
343
27
Никако да ја прифатам оваа игра.. покрај тоа шо скоро цел живот играм Дота1. Уште кога слушнав дека Близард им ја дале лиценцата на Валве , ми се срушија очекувањата. Графиката е видно изменета, ама едно од основните правила е дека добра графика не значи секогаш и добра игра. Некако ми се чини многу ја упростиле (со купувањето на рецептите), и со контролирањето на херојот (цело време ја имаш контролата над него), изглеа целта им била да ја направат поприфатлива за секого, ама со тоа не доаѓаат толку до израз вештините на појаките играчи. Што знам.. изглеа сум премногу сентиментално врзан за кецот па ке ми треба некоа време додека се навикнам на оваа..
 

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
22
Куманово
Не прату овија игре ама другар ми кажа дека мора да се купи. Само такој могала да се игра, неможе преко крак да се игра multiplayer.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
Не прату овија игре ама другар ми кажа дека мора да се купи. Само такој могала да се игра, неможе преко крак да се игра multiplayer.
Се игра преку Steam, не се плаќа ништо и не ти требаат кракови за да играш мултиплеер.