Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
Мобилни
Дискусија за Apple iPhone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 211595" data-attributes="member: 272"><p>Што има да се дискутира коа се удираат пари само на бренд. Корисник сум на iPod touch 2g купен во почетоците на 2009 година, за грдна сума на пари и како некој најнов геџет штотуку искочен на пазарот. Тоаш бев запален по такви геџети, интересно вамте тамте. Го зедов и топ, првата година да речам ми правеше мерак. Но тоа беше само една година. Jailbreak му правев, го вратив после пак на фабрички, напраив дури и акаунт на iTunes за бесплатни или по евро програмки. Но цела оваа бенефиција траеше само гидинат дена. После излезе 3G, па 3GS (iPhone) кои беа со пософистициран процесор и можеа појак iOS да подржат. Некаде последниот апдејт го направив година ипол од купувањето (пошо понатака не можеше да се направи ништо). И си седеше со тој iOS 4.12 се до моментот кога самите апликации почнаа да се бунат и да си бараат понов апдејт - iOS 4.23 итн. Значи мојот iPod кој пред неполни 4 години беше чудо од технике за 2 години испадна најнекомпатибилната сптава која осим за сурфање и музика, не може апсолутно ништо дa и` правам. Направив пак Jailbreak ама ќе кажам пак сум во една неповолна ситуација со апликации кои не можам веќе ништо да им правам. Поентата ми е, за тие грдни пари што ги лупнав комотно можев да си зеам некое сромно лап топче кое и ден денес ќе си ја вршеше работата како што треба.</p><p>Политиката на Епл е безмилосна кон консумерот. Ти купуваш нешто што е навистина квалитетно, но поради некомпатибилноста која се појавува после година две, ти си обврзан да го фрлиш продуктот комплетно на буниште. Притоа фрлаш непоимиво огромна сума на пари - као под изговор еј да квалитетно е ова, ќе те служи ако не до цркнувачка ама барем 5 години како што треба. Контрадикторност во поимот на користење на долгорочен план</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 211595, member: 272"] Што има да се дискутира коа се удираат пари само на бренд. Корисник сум на iPod touch 2g купен во почетоците на 2009 година, за грдна сума на пари и како некој најнов геџет штотуку искочен на пазарот. Тоаш бев запален по такви геџети, интересно вамте тамте. Го зедов и топ, првата година да речам ми правеше мерак. Но тоа беше само една година. Jailbreak му правев, го вратив после пак на фабрички, напраив дури и акаунт на iTunes за бесплатни или по евро програмки. Но цела оваа бенефиција траеше само гидинат дена. После излезе 3G, па 3GS (iPhone) кои беа со пософистициран процесор и можеа појак iOS да подржат. Некаде последниот апдејт го направив година ипол од купувањето (пошо понатака не можеше да се направи ништо). И си седеше со тој iOS 4.12 се до моментот кога самите апликации почнаа да се бунат и да си бараат понов апдејт - iOS 4.23 итн. Значи мојот iPod кој пред неполни 4 години беше чудо од технике за 2 години испадна најнекомпатибилната сптава која осим за сурфање и музика, не може апсолутно ништо дa и` правам. Направив пак Jailbreak ама ќе кажам пак сум во една неповолна ситуација со апликации кои не можам веќе ништо да им правам. Поентата ми е, за тие грдни пари што ги лупнав комотно можев да си зеам некое сромно лап топче кое и ден денес ќе си ја вршеше работата како што треба. Политиката на Епл е безмилосна кон консумерот. Ти купуваш нешто што е навистина квалитетно, но поради некомпатибилноста која се појавува после година две, ти си обврзан да го фрлиш продуктот комплетно на буниште. Притоа фрлаш непоимиво огромна сума на пари - као под изговор еј да квалитетно е ова, ќе те служи ако не до цркнувачка ама барем 5 години како што треба. Контрадикторност во поимот на користење на долгорочен план [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
Мобилни
Дискусија за Apple iPhone
На врв
Bottom