Дали кога купувате производи внимавате на рокот на траење? | Црнобело Форум

Дали кога купувате производи внимавате на рокот на траење?

Дали кога купувате производи внимавате на рокот на траење?

  • Да!

    Гласови: 22 64.7%
  • Не!

    Гласови: 12 35.3%

  • Вкупно гласале
    34

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Дали кога купувате производи внимавате на рокот на траење?

Значи кога купувате некој производ (прехрамбен), препорачливо е да го видите датумот до кога тој ќе трае, дали е веќе истечен и уште колку време имате до неговото искористување.. Колку често го правите тоа, за подоцна да избегнете дополнител проблеми како рекламација на тој производ и можни недоразбирања?
 

AnneBoleyn

Активен Член
14 февруари 2012
144
193
43
In Chuck Bass' bedroom
Нонстоп проверувам дата на производство пред да купам нешто.
Само на облеката не проверувам. Ама па на тоа проверувам земја на потекло :D
 

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,103
393
29
Струмица
Кога купуввам храна, не гледам, незнам зошто, немам навика... а кога купувам некој козметички производ, тогаш секогаш го прегледувам дали е со изминат рок или не е... :D
 

Gabriela

Активен Член
19 февруари 2012
149
139
43
25
Јас не гледам а и глупа:stomp сум затоа што не гледаам оти еднашка јадев чипс и добив тровање замалку ќе имав и кинење на цревата готова ќе бев:(