Дали да користам чит во мултиплеер игра (RTS strategy game) за дигање на ранк?

VaneStoilov

Нов член
6 јуни 2015
3
0
1
Знам малку C++ и си креирав чит со којшто можам да си го кренам рангот без многу играње.
Моментално сум ранк 22, а сум добар во играње како останатите коишто се ранк 27-28 (најмалку е ранк 1, најмногу е ранк 40). Обично не играм рангирани игри, па затоа рангот не ми се крева, но за да играм со останатите коишто се ранк30+ треба да сум барем ранк26. За да стигнам до ранк 28 од ранк 22, би требало да потрошам најмалку цела недела (играње по 5-6 часа на ден), а можеби и повеке поради тоа што подобрите играчи користат smurfs ( за да играат со нивните другари коишто се послаби), и јас би губел поени кога би требао да играм против нив 1vs1.
Единствен drawback од ова е што ке мислат дека сум читер, но со тек на време тоа ке се заборави.
Дали вреди да си ја пробам среката или да го добијам тој ранк со hard work? Ако сте за втората опција, зошто?
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
За која игра се работи?

Ако читот им нанесува штета на останатите играчи ондак не. Ако е чисто колку да си кренеш ранк за да можеш да играш со другари без никаква друга придобивка тогаш може.
 

VaneStoilov

Нов член
6 јуни 2015
3
0
1
Единствената штета што ке ја нанесам со користењето на читот е тоа што тие што ке се паднат да играат против мене 1vs1 во quicksearch ке изгубат поени (обично се губи околу 0.10~0.30 поени зависи кој ранг е противникот).
Другата штета што може да настане од ова е тоа што овој викенд има турнир каде што луѓето би можеле да зборуваат за мене.
 

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
39
Тоа што го споменуваш според мене е геј.
Али пробај, на крај краева игра е а и ти ќе научиш лекција во животот.