Влијанието на психолошката состојба врз односите со луѓето

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Pa da malku se samosozaluvam zatoa sto sum mnogu pameten, atratktiven, neverojatno interesen i imam tolku mnogu ljubov vo mene a nema komu da ja podaram....

Ова ако е вистина, тогаш нема од што да стравуваш.
Накратко се што ти кажаа Електра и Саладин, само со мало надополнување.

Имај во предвид дека ниедна девојка на светов не е совршена. Кај некој анксиозноста е проблем, кај некој љубомората, кај трет посесивноста... Совршен човек нема.

Ќе се најде девојка што ќе го цени твојот памет, што ќе сака да и ја дадеш сета љубов што ја имаш.

И мал совет, најпрвин осигурај се дека таа е таа на која што сакаш да ја поклониш љубовта. Затоа што верувај денес многу малку знаат да ја ценат. Биди среќен што умееш да сакаш, тоа на денешницава е реткост.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Antidot and parvati

Antidot

Нов член
27 ноември 2012
5
7
3
43
Добарден добри луѓе,

Најсрдечно бладодарам за вашите одговори и мислења навистина ми значат. Electra --- неверојатно добра анализа на состојбава...ти благодарам!

Значи не сум нов во чувството на анксиозноста, знам од каде доаѓа и имам проучено, научено, создадено, испитано, прочитано, имплементирано и.т.н. различни механизми кој што ги користам во моментите кога сум анксиозен. Се разбира најдобриот начин е „ be aware of it and just let it go„ :)

Девојки во минатото?! повеке од доволно :)
Во последниве 3, 4 години? „додворувачки доволно„ резултати мали- сигурно анскиозноста си има свои критериуми! :)

Имам 32 год и не се плашам дека би живеел сам или незнам што...имам милион варијанти да го потполнам животот, меѓутоа би сакал да ми се случи по можност девојка со која би ја поделил мојата духовна и можеби интелектуална креативност и би биле баш онака „кул„....and f.....ck the f........ing anxiety :)

ПС- Ве молам не ме перцепирајте како 32 годишен очаен маж кој што минува низ криза на средната возраст или било што....не сум баш таков едноставно сакам да поделам што чувствувам и супер што ве најдов вас....


Ајде сеа као да поработам малку ;)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor and parvati

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,068
1,133
Здраво на сите

Во принцип не читам многу форуми но подолго размислувам на една тема која што би сакал да ја споделам со вас и да добијам некое ваше мислење!!

Значи дали сметате дека постои РЕАЛНА можност, да двајца луѓе во различна психолошка состојба ( едниот во „стабилна„ а другиот страда од анксиозност) би можеле да бидат заедно, да се разбираат и сакаат?? Или сметате дека не е фер за „стабилната„ особа затоа то таа би можела да биде со човек „стабилен како неа„!?

Со еден збор сакам да кажам: Знам дека е возможно да сретнам девојка која ќе ја разбере мојата состојаба, меѓутоа дали тоа е реално да се случи затоа што се повеќе се сомневам во таа идеа а тоа страшно ме иритира затоа што сум личност која што не се откажува лесно! :)

Фала ви на сите
Уф... совршено те разбирам... и јас патам од таа глупава анксиозност и постојано се замарам со истите мисли, дека не сум доволно вредна некој да ме сака поради мојата состојба, дека не е фер некого да врзам за себе и да го малтретирам со моите депресивни мисли и стравови...
И незнам како да си ја вратам самодовербата:(
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Antidot

Нов член
27 ноември 2012
5
7
3
43
Уф... совршено те разбирам... и јас патам од таа глупава анксиозност и постојано се замарам со истите мисли, дека не сум доволно вредна некој да ме сака поради мојата состојба, дека не е фер некого да врзам за себе и да го малтретирам со моите депресивни мисли и стравови...
И незнам како да си ја вратам самодовербата:(

Па ништо ете треба да се носиме со тоа....некои денови ке бидат подобри некои полоши итн. :) Крај на краиштата најдобро е кога човек ке е помири со тоа што е и го промени толку колку што може. А за самодовербата!? абе тоа е пак некоја си психичка состојба која што како ја немаш така може и да ја имаш, и обратно така да мислам дека нема страшно се ке биде во ред ке видиш?:)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo

cvet4e

Нов член
30 ноември 2012
1
0
1
Skopje
Otkako gi procitav vasite mislenja, svativ deka i jas sum anksiozna. Ama imam decko koj me trpi valjda, no ponekogas mu smeta toa sto cesto si go menuvam raspolozenieto. Antidot dali kje mozes da mi pratis nekoi linkovi kade si cital za ovaa sostojba, i kako da se kontroliram? Odnapred blagodaram
 

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Antidot Не заборавај дека и најпаметниот меѓу глупави, за нив е глупав. Немој да мислиш дека поради твојата анксиозност не си нормален и дека некоја која ја сметаш за понормална од тебе, нема да те сака. Љубовта е магија, спојува нешто што изгледа неспоиво. Само опушти се и порелаксирано гледај на работите воопшто. Убаво е што можеш да се контролираш, но не заборавај и дека треба секогаш да си искрен и отворен кон личноста која ти значи. Сети се и на онаа народната: „ за секое грнче има капаче “. Ќе дојде и онаа која ќе биде личност на твојот живот. Онаа со која ќе делиш и добро и лошо и која и покрај се ќе остане крај тебе. Само биди порелаксиран и ништо на сила.
 

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
31
Јас пак мислам дека анксиозноста и самодовербата не се поврзани,барем кај мене,зошто мене самодовербата ми е ниска уште многу одамна,анксиозноста ми е од пред некои година дена можеби,ама подигнувањето на самодовербата може да биде одлично за анксиозноста.
 

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
31
Pax Terra
Истото сакав да го кажам донекаде па верувам и многу самодовербата може да помогне во ситуацијава. Како прво овде и самодовербата и анксиозноста се вклопени во тебе со што те уништуваат внатрешно. Да секогаш почетокот е тежок но никогаш нема да си помогнеш ако се самосожалуваш а со тоа само ке правиш и другите да те сожалуваат. Тоа барем е најболниот дел некој да те сожалува,хммммм премногу лошо. Како прво има девојки кои би те прифатиле, не знам каде е идејата дека нема валјда моментално ништо не правиш седиш се сожалуваш и мислиш на најлошото и само некои филмови се вртат низ глава. Верувам пак и доколку најдеш стабилна девојка може и да ти помогне, сепак ти би си ја вратил самодовербата, сигурноста до неа па и твојата стабилност. Секој за себе и се лек, секој функционира различно но мораш да почниш и без самосожалување.
Поздрав!
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: S.B. and Antidot