Влијанието на односот татко-ќерка во бирањето на партнер

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Татко ми ми е пример за каков сопруг треба да имам. До сега никое машко не ја имало честа да се запознае со татко ми, заради тоа што не сум го сметала за доволно добар, т.е. несериозен. Не сакам да го разочарам, сакам да биде горд на мене и на мојата одлука за партнерот. Би ми било најубаво на цел свет татко ми да го почитува и да го сака. Сите си имаме маани. татко ми е супер човек и голем шегобиец. така да тој што ќе се прелажи со мене како бонус ќе си има и смеење со татко ми :)
 

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Татко ми ми е пример за каков сопруг треба да имам. До сега никое машко не ја имало честа да се запознае со татко ми, заради тоа што не сум го сметала за доволно добар, т.е. несериозен. Не сакам да го разочарам, сакам да биде горд на мене и на мојата одлука за партнерот. Би ми било најубаво на цел свет татко ми да го почитува и да го сака. Сите си имаме маани. татко ми е супер човек и голем шегобиец. така да тој што ќе се прелажи со мене како бонус ќе си има и смеење со татко ми :)
Да не го бонусираш татко ти барајќи таков што ќе го направ горд, а тој да не ти се погоди, ако е твојот татко каков што го опишуваш ќе го почитува секој твој избор (кој не значи дека ќе биде само еден), поради кој ќе бидеш ти среќна.
 

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Да не го бонусираш татко ти барајќи таков што ќе го направ горд, а тој да не ти се погоди, ако е твојот татко каков што го опишуваш ќе го почитува секој твој избор (кој не значи дека ќе биде само еден), поради кој ќе бидеш ти среќна.

Не се нашол некој како што треба за да биде запознаен со татко ми. Не заслужиле, а и немам намера никој да запознавам, ако нема ептен сериозни намери, зошто со запознавањето ептен се комплицираат работите.
 

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Не се нашол некој како што треба за да биде запознаен со татко ми. Не заслужиле, а и немам намера никој да запознавам, ако нема ептен сериозни намери, зошто со запознавањето ептен се комплицираат работите.
Знаеш што викаат "некад, а можда ни тад", не се оптоварувај со тоа дали ќе му се допадне или не, ти си важна, а тој ќе прифати, порано или подоцна.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ѕвездичка

Lizbeth

Истакнат Член
25 јуни 2016
130
188
143
Не се нашол некој како што треба за да биде запознаен со татко ми. Не заслужиле, а и немам намера никој да запознавам, ако нема ептен сериозни намери, зошто со запознавањето ептен се комплицираат работите.
Не се комплицира ништо ако ти не дозволиш. Можеш од татко ти да добиеш само искрен совет, вреди или не вреди. За ќерки имаат шесто сетило. :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ѕвездичка

bluebell

Истакнат Член
12 јануари 2022
73
24
108
28
Бидејќи татко ми е одамна починат, не знам како е некое машко добро да се однесува кон мене. Од машките роднини никој не се однесува добро со мене, нема никој од машките роднини кој ми е пример за тоа како треба некое машко да се однесува со мене.
 

Devojche

Нов член
27 ноември 2023
5
2
3
Многу добра тема. Нашите родители има огромно влијание во изборот на партнерот. Посебно таткото кај керките. Сосема е оправдано, во одредени ситуации ќерките да бараат и сосема спротивни типови на партнери од нивниот татко.
Се зависи од односот кој го развиле и го негувале ќерката и таткото.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: bluebell

kockakockica@

Истакнат Член
30 мај 2022
107
51
338
Многу добра тема. Нашите родители има огромно влијание во изборот на партнерот. Посебно таткото кај керките. Сосема е оправдано, во одредени ситуации ќерките да бараат и сосема спротивни типови на партнери од нивниот татко.
Се зависи од односот кој го развиле и го негувале ќерката и таткото.
Тоа било порано, веќе не е така....сега се бараат други квалитети а потоа се гледаат карактерни особини.
 

Devojche

Нов член
27 ноември 2023
5
2
3
Тоа било порано, веќе не е така....сега се бараат други квалитети а потоа се гледаат карактерни особини.
Од секогаш сите се стремеле да ги дадат керќите во имотни фамилии.
Од секогаш златото сјае така убаво.
Ама мора да се согласам дека материјалното е на доста високо место ранкувано, при избор на партнер.