Вистински македонец си ако...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Во зграда бушалицата секогаш игра во 8 сабајле, а прекинува во 9, но тоа е нормално пошто денот сабајлечки требало да се фати.
Значи ова е најзабеганото нешто било да е стан или куќа, ќе земе некој да работи нешто, станал во 6 во недела дека слободен ден нели, во 7 се спремил и почнал да работи до 9 и после тоа одмара до 11. Не е битно што некој сака да одмара, он требало баш неделата да работи од 7 сабајле.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Значи ова е најзабеганото нешто било да е стан или куќа, ќе земе некој да работи нешто, станал во 6 во недела дека слободен ден нели, во 7 се спремил и почнал да работи до 9 и после тоа одмара до 11. Не е битно што некој сака да одмара, он требало баш неделата да работи од 7 сабајле.
Да, па ајде да бушат цел ден, некако да разбереш зошто почнале сабајлечки, они пола саат до саат, најрано што може и после толку.
Фииирооомм.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не знам дали е спомнато, а ме мрзи да читам наназад, но мислам дека по вистински македонец нема кога на врата кај што пише ВЛЕЧИ он ТУРКА и ВЛЕЧЕ кога пише ТУРКАЈ.