Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 347191" data-attributes="member: 3190"><p>Два часот по полноќ и некоја минута</p><p></p><p>Стоиме еден спроти друг,</p><p>на различни перони,</p><p>во овој живот,</p><p>можеби затоа ги мразам возовите,</p><p>не носат во различни насоки,</p><p>подалеку од нас,</p><p>која си и кој сум,</p><p>север и југ,</p><p>што имаме јас и ти,</p><p>истиот багаж на попатна станица,</p><p>на која разменуваме една врска,</p><p>нацртана со линија посилна од контраст,</p><p>испредена од очите,</p><p>два хоризонта еден спроти друг,</p><p>што можат само да се гледаат,</p><p>да се прашуваат за ненаправеното,</p><p>а толку улици неизгазени и спомени неоживеани,</p><p>додека спиеш,</p><p>ги видов сказалките преклопени,</p><p>два часот по полноќ и некоја минута,</p><p>во тоа време чиниш едно сме,</p><p>будна си во мене,</p><p>но дали сум јас во твојот сон и што е тоа што ме тишти,</p><p>не ми дава спокој во самотијава,</p><p>која ми ја кршиш со твоето постоење,</p><p>ме мамиш во твоето царство,</p><p>лутам со мисливе чисти,</p><p>искапени со целителниот балсам на пролетта,</p><p>те замислувам во твојата постела,</p><p>ти ја мирисам косата,</p><p>ти ја галам кожата нежно со прстиве без да те допрам,</p><p>ти ги слушам воздишките,</p><p>дишам со тебе,</p><p>ја осветлувам твојата божествена аура,</p><p>со украдени свеќи кои не растопуваат безобразно,</p><p>така сум опиен од тебе,</p><p>прекрасна си во сите пори на оваа ноќ,</p><p>во неа отвори ги прозорците и води љубов со мене,</p><p>како да е последна таква родена,</p><p>во неа протекувај и не вели ништо,</p><p>не вели,</p><p>ти добро знаеш зошто.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 347191, member: 3190"] Два часот по полноќ и некоја минута Стоиме еден спроти друг, на различни перони, во овој живот, можеби затоа ги мразам возовите, не носат во различни насоки, подалеку од нас, која си и кој сум, север и југ, што имаме јас и ти, истиот багаж на попатна станица, на која разменуваме една врска, нацртана со линија посилна од контраст, испредена од очите, два хоризонта еден спроти друг, што можат само да се гледаат, да се прашуваат за ненаправеното, а толку улици неизгазени и спомени неоживеани, додека спиеш, ги видов сказалките преклопени, два часот по полноќ и некоја минута, во тоа време чиниш едно сме, будна си во мене, но дали сум јас во твојот сон и што е тоа што ме тишти, не ми дава спокој во самотијава, која ми ја кршиш со твоето постоење, ме мамиш во твоето царство, лутам со мисливе чисти, искапени со целителниот балсам на пролетта, те замислувам во твојата постела, ти ја мирисам косата, ти ја галам кожата нежно со прстиве без да те допрам, ти ги слушам воздишките, дишам со тебе, ја осветлувам твојата божествена аура, со украдени свеќи кои не растопуваат безобразно, така сум опиен од тебе, прекрасна си во сите пори на оваа ноќ, во неа отвори ги прозорците и води љубов со мене, како да е последна таква родена, во неа протекувај и не вели ништо, не вели, ти добро знаеш зошто. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom