Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 346294" data-attributes="member: 3190"><p>Будење без смисол</p><p></p><p>Не прашувај се кој сум јас,</p><p>зошто живеам со твојот живот и што е тоа што не дели на пола,</p><p>бол на бол,</p><p>мој и твој симбол,</p><p>во него ти си мој најдраг почеток на есента,</p><p>во тебе го видов тоа што сакам да го видам,</p><p>го раситни дождот од нежности во мене,</p><p>ти ги дарував најубавите зборови,</p><p>да постоиш поинаку затоа што си подобра од секоја вистина,</p><p>изми го лицето со нив,</p><p>слетени се тие со скршени крилја на твоите дланки,</p><p>ќе го почувствуваш наговестувањето на пролетта,</p><p>расцутувањето на земјата,</p><p>сета моќ на смртта и надежта кои се истакајани во толку соништа,</p><p>во тие долги ноќи што со твојата тага ги претвори во една мугра,</p><p>една од љубов,</p><p>посилна од мојата самотија,</p><p>твој е подарок засекогаш,</p><p>носи го на градите како гердан,</p><p>нека ти го штити срцето,</p><p>и не прашувај зошто твоите очи невидени не ги сретнав со моите,</p><p>поминаа години и тоа мора да е така,</p><p>мактуб зарем не,</p><p>нека сонуваат до крајот,</p><p>зошто би ги будел на залезот,</p><p>да би почнало од почеток,</p><p>тоа будење без смисол.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 346294, member: 3190"] Будење без смисол Не прашувај се кој сум јас, зошто живеам со твојот живот и што е тоа што не дели на пола, бол на бол, мој и твој симбол, во него ти си мој најдраг почеток на есента, во тебе го видов тоа што сакам да го видам, го раситни дождот од нежности во мене, ти ги дарував најубавите зборови, да постоиш поинаку затоа што си подобра од секоја вистина, изми го лицето со нив, слетени се тие со скршени крилја на твоите дланки, ќе го почувствуваш наговестувањето на пролетта, расцутувањето на земјата, сета моќ на смртта и надежта кои се истакајани во толку соништа, во тие долги ноќи што со твојата тага ги претвори во една мугра, една од љубов, посилна од мојата самотија, твој е подарок засекогаш, носи го на градите како гердан, нека ти го штити срцето, и не прашувај зошто твоите очи невидени не ги сретнав со моите, поминаа години и тоа мора да е така, мактуб зарем не, нека сонуваат до крајот, зошто би ги будел на залезот, да би почнало од почеток, тоа будење без смисол. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom