Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="●Untouchable°" data-source="post: 340612" data-attributes="member: 6296"><p>Шал од бакнежи вратот го покрива..</p><p>Љубовен мирис занесува..</p><p>Ја ежи кожата..</p><p>Ме збуни и пак .. пак ме тера да се чувствувам</p><p>Скршена .. наивна .. поразена..</p><p>Одам, не знам кај одам..</p><p>Мислам, не знам што мислам..</p><p>Како да полудувам.</p><p>И одеднаш заљубен пар ме трга од тебе..</p><p>Беше весело, магично..</p><p>Нејзе очите и светеа, а тој се радуваше..</p><p>Рацете ја прегрнаа а таа Те љубам извикуваше..</p><p>Се поднасмевнав, седнав и си реков:</p><p>-некогаш.. некогаш и јас бев толку среќна...</p><p>некогаш и јас извикував така а сега..</p><p>Не можам глас да пуштам. .</p><p>Само мрморам, мој си ама сепак не си..</p><p>Како што миризлива свеќа од пламен мирис испушта така твојот шал од солзата..</p><p>Шал кој ме љуби а ме ранува..</p><p>Шал кој ме усреќува а ме убива..</p><p>Вечно ќе го чувам овој шал...</p><p>А тебе птицо те пуштам да одлеташ ..</p><p>Летај батали ја оваа клупа..</p><p>Оваа клупа е осамена, искршена, грда...</p><p>Летај ти и погледни ме, барем еднаш. Јас ке пливам во ова сино езеро, моќно ..</p><p>Моќно ќе љубам некого птицо ама никогаш..</p><p>Никогаш како тој што те прати кај мене.</p><p>Шшшшт! Само биди тивка..</p><p>Нека не дознае дека сум тажна..</p><p>Нека патува..</p><p>Среќа треба да наоѓа,</p><p>Жена што место мене ќе го радува..</p><p>Жена со која нема да тагува!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="●Untouchable°, post: 340612, member: 6296"] Шал од бакнежи вратот го покрива.. Љубовен мирис занесува.. Ја ежи кожата.. Ме збуни и пак .. пак ме тера да се чувствувам Скршена .. наивна .. поразена.. Одам, не знам кај одам.. Мислам, не знам што мислам.. Како да полудувам. И одеднаш заљубен пар ме трга од тебе.. Беше весело, магично.. Нејзе очите и светеа, а тој се радуваше.. Рацете ја прегрнаа а таа Те љубам извикуваше.. Се поднасмевнав, седнав и си реков: -некогаш.. некогаш и јас бев толку среќна... некогаш и јас извикував така а сега.. Не можам глас да пуштам. . Само мрморам, мој си ама сепак не си.. Како што миризлива свеќа од пламен мирис испушта така твојот шал од солзата.. Шал кој ме љуби а ме ранува.. Шал кој ме усреќува а ме убива.. Вечно ќе го чувам овој шал... А тебе птицо те пуштам да одлеташ .. Летај батали ја оваа клупа.. Оваа клупа е осамена, искршена, грда... Летај ти и погледни ме, барем еднаш. Јас ке пливам во ова сино езеро, моќно .. Моќно ќе љубам некого птицо ама никогаш.. Никогаш како тој што те прати кај мене. Шшшшт! Само биди тивка.. Нека не дознае дека сум тажна.. Нека патува.. Среќа треба да наоѓа, Жена што место мене ќе го радува.. Жена со која нема да тагува! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom