Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="●Untouchable°" data-source="post: 340411" data-attributes="member: 6296"><p>Крвава патека од рози постилаш..</p><p>Страшна,</p><p>Темна,</p><p>Морничава..</p><p>Трња ми ги искасапија нозете а јас талкам со таа болка по душата..</p><p>Таа малечка душа што некогаш добро ја познавав..</p><p>Тоа беше време кое прерасна во спомен. А сега само ни остана да го живееме тој спомен, да се сеќаваме и да се смееме...</p><p>*Гледам напред, оваа патека нема крај..</p><p>Назад.. нема назад.. не го гледам ни патот по кој сум дошла до овде..</p><p>Ти го слушам гласот</p><p>Дојди велиш ајде... не се предавај, уште малку ти остана..</p><p>Ама тој глас како да не сака тоа да го каже..</p><p>Душата како намерно да се крие..</p><p>Погледот како намерно да бега,</p><p>А усните ко да неќат веќе да љубат..</p><p>А мојава душа веќе се испразна, се парчоса,не се надева..</p><p>Дур нозе одат ќе талкам, дур гласот зборува ќе слушам..</p><p>А тогаш кога ќе се изморам..</p><p>Бакни ме и закопај ме под твоите крвави рози кои некогаш беа бели, весели, љубовни..</p><p>Закопај ме заедно со нашите спомени, страсти, бакнежи..</p><p>А кога ќе ме закопаш нежен детски глас ќе ти викне: тато таа те сакаше, мене до тебе да ме донесе, желба и беше...</p><p></p><p>¤ќе те почувствувам пак, знам..</p><p>Кога ќе се свестам што ме мачи.. ќе ти кажам.. а ти.. почекај ме</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="●Untouchable°, post: 340411, member: 6296"] Крвава патека од рози постилаш.. Страшна, Темна, Морничава.. Трња ми ги искасапија нозете а јас талкам со таа болка по душата.. Таа малечка душа што некогаш добро ја познавав.. Тоа беше време кое прерасна во спомен. А сега само ни остана да го живееме тој спомен, да се сеќаваме и да се смееме... *Гледам напред, оваа патека нема крај.. Назад.. нема назад.. не го гледам ни патот по кој сум дошла до овде.. Ти го слушам гласот Дојди велиш ајде... не се предавај, уште малку ти остана.. Ама тој глас како да не сака тоа да го каже.. Душата како намерно да се крие.. Погледот како намерно да бега, А усните ко да неќат веќе да љубат.. А мојава душа веќе се испразна, се парчоса,не се надева.. Дур нозе одат ќе талкам, дур гласот зборува ќе слушам.. А тогаш кога ќе се изморам.. Бакни ме и закопај ме под твоите крвави рози кои некогаш беа бели, весели, љубовни.. Закопај ме заедно со нашите спомени, страсти, бакнежи.. А кога ќе ме закопаш нежен детски глас ќе ти викне: тато таа те сакаше, мене до тебе да ме донесе, желба и беше... ¤ќе те почувствувам пак, знам.. Кога ќе се свестам што ме мачи.. ќе ти кажам.. а ти.. почекај ме [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom