Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 339586" data-attributes="member: 3190"><p>Оганот ќе гори и за години</p><p></p><p>Се смеам без глас,</p><p>затоа што ноќва не сум сам,</p><p>ми значи тоа,</p><p>премногу од толку многу,</p><p>затоа што земјата се врти со сите нас,</p><p>со сите ѕвезди кои сјаат и не сјаат,</p><p>за да красат,</p><p>се што помислам и се што постои,</p><p>во очиве што гледаат,</p><p>за низ водата се да замине,</p><p>и дојде повторно од небото со дожд,</p><p>со убави зборови и крв што ветува,</p><p>таму,</p><p>каде не морам да љубам,</p><p>за да бидам среќен,</p><p>само да живеам од раѓање,</p><p>со збогувања и средби,</p><p>во кои,</p><p>некој ќе живее после мене,</p><p>можеби ти и јас,</p><p>за да потсети на нас,</p><p>како што ние сега потсеќаме на нив,</p><p>така е тоа во ова време безвремено,</p><p>во кое,</p><p>оганот ќе гори и за години,</p><p>во таа вечна игра на кругот,</p><p>од будењето до сонот,</p><p>без враќање назад,</p><p>како што после смртта,</p><p>никој не се враќа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 339586, member: 3190"] Оганот ќе гори и за години Се смеам без глас, затоа што ноќва не сум сам, ми значи тоа, премногу од толку многу, затоа што земјата се врти со сите нас, со сите ѕвезди кои сјаат и не сјаат, за да красат, се што помислам и се што постои, во очиве што гледаат, за низ водата се да замине, и дојде повторно од небото со дожд, со убави зборови и крв што ветува, таму, каде не морам да љубам, за да бидам среќен, само да живеам од раѓање, со збогувања и средби, во кои, некој ќе живее после мене, можеби ти и јас, за да потсети на нас, како што ние сега потсеќаме на нив, така е тоа во ова време безвремено, во кое, оганот ќе гори и за години, во таа вечна игра на кругот, од будењето до сонот, без враќање назад, како што после смртта, никој не се враќа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom