Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 338124" data-attributes="member: 2223"><p>Нова година, навидум среќна,</p><p>а толкава тежина од старата носи,</p><p>мирис на мелахонија во воздухот се осеќа,</p><p>додава брчки на лицето износено,</p><p>мое или твое ,</p><p>сеедно е,</p><p>знам едно е,</p><p>низ него,</p><p>мозаик од чувства,</p><p>недовршен,</p><p>од твоите прсти навезен,</p><p>добро порабен,</p><p>со малку лаги, помалку вистини,</p><p>никому освен мене важни,</p><p>оваа новогодишна ноќ,</p><p>која не ветува ништо поинакво,</p><p>освен бол и само бол,</p><p>и да не ја сакам,</p><p>моја е за навек.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 338124, member: 2223"] Нова година, навидум среќна, а толкава тежина од старата носи, мирис на мелахонија во воздухот се осеќа, додава брчки на лицето износено, мое или твое , сеедно е, знам едно е, низ него, мозаик од чувства, недовршен, од твоите прсти навезен, добро порабен, со малку лаги, помалку вистини, никому освен мене важни, оваа новогодишна ноќ, која не ветува ништо поинакво, освен бол и само бол, и да не ја сакам, моја е за навек. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom