Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 336337" data-attributes="member: 3190"><p>И повторно сам,</p><p>повторно сама знам,</p><p>измеѓу луѓе ничии,</p><p>во град обоен од светла,</p><p>година нова иде,</p><p>иде и не застанува,</p><p>тука сме сега ние,</p><p>сами,</p><p>а некаде се сите тие,</p><p>каде сме,</p><p>јас и ти во сето тоа шаренило,</p><p>во таа оаза од кич и мраз во чаша,</p><p>можеби во црното вино исто,</p><p>кое ни ја пие љубовта ноќва,</p><p>замисли желба,</p><p>не мора да падне ѕвезда,</p><p>во полноќна беседа,</p><p>таму сме,</p><p>светиме измеѓу два хоризонта,</p><p>и повторно над неа и нас, само надеж и година нова,</p><p>иде ли иде,</p><p>иде нов јануар,</p><p>стоиме навезени врз излитено палто на плеќите,</p><p>бледо и износено во декември,</p><p>од мене и од тебе,</p><p>во тајна од сеќавања,</p><p>и свечени погледи во меќава,</p><p>од срца студени со маски покриени,</p><p>врз бел снег од ангели,</p><p>никогаш цели,</p><p>дојди со мене,</p><p>скрши ја самотијава од судбината,</p><p>заљуби се пак без солзи,</p><p>од другата страна на небото,</p><p>и не мисли на денот потоа,</p><p>само замисли.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 336337, member: 3190"] И повторно сам, повторно сама знам, измеѓу луѓе ничии, во град обоен од светла, година нова иде, иде и не застанува, тука сме сега ние, сами, а некаде се сите тие, каде сме, јас и ти во сето тоа шаренило, во таа оаза од кич и мраз во чаша, можеби во црното вино исто, кое ни ја пие љубовта ноќва, замисли желба, не мора да падне ѕвезда, во полноќна беседа, таму сме, светиме измеѓу два хоризонта, и повторно над неа и нас, само надеж и година нова, иде ли иде, иде нов јануар, стоиме навезени врз излитено палто на плеќите, бледо и износено во декември, од мене и од тебе, во тајна од сеќавања, и свечени погледи во меќава, од срца студени со маски покриени, врз бел снег од ангели, никогаш цели, дојди со мене, скрши ја самотијава од судбината, заљуби се пак без солзи, од другата страна на небото, и не мисли на денот потоа, само замисли. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom