Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 335312" data-attributes="member: 3190"><p>Поминувам низ истата улица,</p><p>по не знам кој пат силувана од моите ѓонови,</p><p>под таа луда канделабра која понекогаш се пали да ме потсети,</p><p>со насмев да помислам,</p><p>на сите тие чудни патишта кои не споија,</p><p>и знам дека на почетокот беше завршена нашата приказна,</p><p>а сега несоница,</p><p>ме мачат пастелни сништа,</p><p>се подалеку сум од срцево,</p><p>како да не е мое,</p><p>и баш ми е онака машки сеедно,</p><p>би ти запалил свеќа,</p><p>но не сакам да те љубам,</p><p>и пак ебениот ветер ко тинејџерка заводлива од самракот,</p><p>низ акорди од агли ми те носи во моите жили,</p><p>рецитирајќи нежно мисли во кома фрлени,</p><p>а замислен сум се почесто,</p><p>каде ли си,</p><p>чисто изговорено низ чадот,</p><p>да така во мене без револуција обоена,</p><p>изговорувам со поглед во нечии лица,</p><p>модри од облаци,</p><p>нив не можам да им кажам,</p><p>дека,</p><p>само да те сонувам би сакал,</p><p>на ескалаторот кон небото да те запознаам,</p><p>повторно да те сретнам,</p><p>онака машки да ти се исплачам,</p><p>без змај на боксериците,</p><p>без да те повредам и невиноста да ти ја земам,</p><p>сакам да си среќна,</p><p>исто,</p><p>колку и да те удавам во тага,</p><p>сето е нели само раѓање и смрт,</p><p>а животот неколку чекори,</p><p>прости ми ,</p><p>ме фати во расчекор,</p><p>меѓу две чаши на екс од шанкот на нашиот погреб.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 335312, member: 3190"] Поминувам низ истата улица, по не знам кој пат силувана од моите ѓонови, под таа луда канделабра која понекогаш се пали да ме потсети, со насмев да помислам, на сите тие чудни патишта кои не споија, и знам дека на почетокот беше завршена нашата приказна, а сега несоница, ме мачат пастелни сништа, се подалеку сум од срцево, како да не е мое, и баш ми е онака машки сеедно, би ти запалил свеќа, но не сакам да те љубам, и пак ебениот ветер ко тинејџерка заводлива од самракот, низ акорди од агли ми те носи во моите жили, рецитирајќи нежно мисли во кома фрлени, а замислен сум се почесто, каде ли си, чисто изговорено низ чадот, да така во мене без револуција обоена, изговорувам со поглед во нечии лица, модри од облаци, нив не можам да им кажам, дека, само да те сонувам би сакал, на ескалаторот кон небото да те запознаам, повторно да те сретнам, онака машки да ти се исплачам, без змај на боксериците, без да те повредам и невиноста да ти ја земам, сакам да си среќна, исто, колку и да те удавам во тага, сето е нели само раѓање и смрт, а животот неколку чекори, прости ми , ме фати во расчекор, меѓу две чаши на екс од шанкот на нашиот погреб. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom