Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 262832" data-attributes="member: 3190"><p>Од дневникот на мојата автобиографија...</p><p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: left">Плачот е се појасен и се тркала врз остарените површини</p> <p style="text-align: left">кои беа полни со живот,</p> <p style="text-align: left">Се набљудувам себе си во овенатата форма која го очекува своето непостоење треперејќи од костумот на вечниот скитник чија невидлива прашина се растура насекаде,</p> <p style="text-align: left">Го одвојувам погледот кој извира од статуа обликувана од изморените сончеви зраци кои полетуваат од небото,</p> <p style="text-align: left">Ги гледам моите разиграни монолози како се валкаат низ бескрајното синило,</p> <p style="text-align: left">Се прашувам зошто се толку разнобојни и предизвикуваат чувство на осаменост.</p> <p style="text-align: left">Секој миг од одговорот ме закопува во бесмисленост!</p> <p style="text-align: left">И веќе во следната страница,инстантно ме пронаоѓа неосетна раздвиженост</p> <p style="text-align: left">од волшебникот кој се буди во самракот и почнува да ја везе црната кожна наметка која ја прекрива мојата крв,</p> <p style="text-align: left">Сега сум поинаков барем за дел од пресекот на раздвојувањето,</p> <p style="text-align: left">a чудноста продолжува да го менува својот облик,</p> <p style="text-align: left">Монолозите се преобразија и не се веќе што беа,</p> <p style="text-align: left">Сега се живи сенки кои наликуваат на монструми,</p> <p style="text-align: left">и се поблиску чукаат на вратата,</p> <p style="text-align: left">А тоа ме радува.</p> <p style="text-align: left">Демонски блуз се разбеснува во очите на лажната вистина,</p> <p style="text-align: left">Пламените на реалноста се облекоа во ледени кристали</p> <p style="text-align: left">кои се топат од</p> <p style="text-align: left">желбата која е полна месечина</p> <p style="text-align: left">и патува да засвети врз реверот на земјата,</p> <p style="text-align: left">да одслика човек,</p> <p style="text-align: left">нешто од него.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 262832, member: 3190"] Од дневникот на мојата автобиографија... [CENTER][/CENTER] [LEFT]Плачот е се појасен и се тркала врз остарените површини кои беа полни со живот, Се набљудувам себе си во овенатата форма која го очекува своето непостоење треперејќи од костумот на вечниот скитник чија невидлива прашина се растура насекаде, Го одвојувам погледот кој извира од статуа обликувана од изморените сончеви зраци кои полетуваат од небото, Ги гледам моите разиграни монолози како се валкаат низ бескрајното синило, Се прашувам зошто се толку разнобојни и предизвикуваат чувство на осаменост. Секој миг од одговорот ме закопува во бесмисленост! И веќе во следната страница,инстантно ме пронаоѓа неосетна раздвиженост од волшебникот кој се буди во самракот и почнува да ја везе црната кожна наметка која ја прекрива мојата крв, Сега сум поинаков барем за дел од пресекот на раздвојувањето, a чудноста продолжува да го менува својот облик, Монолозите се преобразија и не се веќе што беа, Сега се живи сенки кои наликуваат на монструми, и се поблиску чукаат на вратата, А тоа ме радува. Демонски блуз се разбеснува во очите на лажната вистина, Пламените на реалноста се облекоа во ледени кристали кои се топат од желбата која е полна месечина и патува да засвети врз реверот на земјата, да одслика човек, нешто од него.[/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom